x

Dezert za 15 minuta: Turski rafaelo!

Zovu ga keskul, a vole zato što se brzo napravi, još brže pojede, a ukusom podsjeća na rafaelo kuglice

1. U malo veću šerpu stavite hladno mlijeko, kokos, šećer, vanilin šećer, lagano dodajte brašno i sve dobro umutite žicom. Stavite na šporet da provri i neprestano miješajte.

 

2. Kad provri, dodajte maslac i miješajte da se istopi, sklonite sa vatre i sipajte u posudice (dovoljne su posude zapremine oko 150 ml).

 

3. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekoliko sati u frižideru. Ohlađeno pospite sitno sjeckanim neslanim pistaćima ili pečenim lješnicima i sa malo kokosa.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.