x

Dodge Viper entuzijasti poduzimaju nešto neobično i to putem crowdfunding kampanje!

Da Dodge Viper nije tek model „kojem je odzvonilo“ i da ode u velikom stilu priželjkuju njegovi ljubitelji. I to na najslavnijoj njemačkoj stazi, putem crowdfunding kampanje.

Dodge Viper pred svoj kraj, o kojem se dosta špekuliralo, nema neki mir i tišinu. Dapače, nešto veliko se događa u njegovu korist, a izvan njegova dosega. Naime, forumsko okupljalište ljubitelja i vlasnika tog ne baš vremešnog sportskog dvosjeda je odlučno u namjeri za malo akcije pred kraj. Pokrenuli su zanimljivu kampanju za prikupljanje dolara na GoFundMe.

 

Legendarni američki sportaš, prema njihovom mišljenju, stvarno može (i mora) postići bolji rezultat kruga na slavnoj Nürburgring stazi Nordschleife. Ovi entuzijasti već imaju i okvirne brojke i sve. Došli su do ideje da prikupe čak 159 tisuća dolara. Taj iznos je, prema njihovim preliminarnim procjenama, sasvim dovoljan da aktualni Dodge Viper ACR pokuša nešto bolje napraviti od vremena kruga na stazi Nordschleife. 07:12.13 je vrijeme koje je 2010. godine uspio ostvariti tadašnji Viper SRT-10 ACR.

 

Vjerojatno nema baš hrpetina vlasnika Vipera koji smatraju da Viper ACR u svom zadnjem pokušaju napada na Nürburgring može zastati na mjesto ispred Porsche 918 Spyder (čije brojke kažu 6:57.00), no svejedno ima određena kritična masa s nekim ratnim planom.

 

Ustvari je dosta onih koji smatraju da se Porscheu Viper može pokušati dosta približiti i time mahati onima iza sebe, a to bi prema njihovim mokrim snovima trebali biti nekoliko izvrsnih automobila. Svi ti Nordschleife „otimači“, zajedno s Porscheom, su bili vremenom ošamarili Viper s Nordschleife trona na kojem je bio i sam boravio.

 

Spomenuti iznos od 159 tisuća dolara je predviđen da bude dovoljan za potrebe transporta 2 automobila iz Sjedinjenih Američkih Država koje je obećao besplatno ustupiti jedan poznati prodavač Vipera iz države Teksas. Zatim je tu uračunato i iznajmljivanje staze te rad vozača koji bi trebao biti neki koji stazu poznaje kao svoj džep.

 

Ako sve u tom planiranom receptu bude išlo glatko po planu, Viper ACR bi svoj posljednji nastup na Nordschleife stazi trebao imati u travnju. Pored podosta unaprijeđene aerodinamike na svojoj strani u za borbu protiv vremena štoperice svakako bi bio od pomoći također 8,4-litarski V10. Taj motor u svom posljednjem izdanju ima na raspolaganju više od 650 KS te 813 Nm.

 

Ako ste pomislili da su entuzijasti plemeniti i luckasti istovremeno jer svojim novčanim zalaganjem ne dobivaju ništa za sebe, promislite opet. U redu, to bi bilo gotovo pa potpuno točno (to dobivanje ničega) ali sjetili su se crowdfunding mozgovi osmisliti alat za mamljenje. Naime, oni koji pruže ruku pomoći s 250 dolara ili više dobivaju priliku da ugledaju svoje ime na komemorativnom posteru. S 10 tisuća doniranih dolara ili više od toga imaju priliku biti pozvani u Njemačku.

 

U trenutku pisanja ovoga brojke kampanje su govorile sljedeće: 78 i pol tisuća dolara od ukupno 179 ljudi. Bogme, taj travanj onda izgleda sasvim realno kao vrijeme pokušaja, a ti ljudi zbilja vole Viper.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.