x

Dominantna pobjeda Miočića protiv Ngannoua

Stipe Miočić je i dalje UFC prvak teške kategorije. Američki borac je pobijedio izazivača Francisa Ngannoua jednoglasnom odlukom sudija, te je postao prvi čovjek koji je tri puta odbranio naslov prvaka teške kategorije.

Stipe je na otvaranju meča pokušao rušenjem da napravi štetu Ngannou, koji je uspijevao sa druge strane da nekoliko puta opasno pogodi šampiona. Miočić tek na sredini runde uspijeva da pogodi protivnika, koji je međutim radio mnogo više štete šampionu.

Na dvije minute prije kraja prve runde Miočić dobro pogađa Kamerunca, a zatim ga baca na parter gdje je imao kontrolu nad borbom. Ngannou je izgledao izgubljeno, ali se ipak uspio izvući

Šampion do kraja prve runde još dva puta odlično pogađa Ngannoua koji se ponovo uspio izvući, ali je bez dileme bio veoma umoran.

Oba borca su nešto opreznije ušla u drugu rundi. Miočić je pametno odrađivao borbu, a kamerunski borac je izgledao nemoćno. Stipe je pogađao, pokušavao je da Ngannoua dovrši bacanjem na pod, a u finišu je uspio da protivnika stjera uz oktagon, ali je umornog izazivača spasila sirena.

Miočić je ponovo u trećoj rundi borbom uz kavez pokušao umoriti rivala, koji se međutim vraća sjajnim udarcem koji je uzdrmao šampiona. Stipe međutim ponovo baca protivnika na pod i dolazi u dominantnu poziciju iz koje je nanio dosta štete Ngannou, ali nije uspijevao da ga dovrši.

Novim bacanjem Ngannoua počela je četvrta runda. Pogađao je protivnika koji jednostavno nije imao odgovora na konstantna bacanja i udarce koji su ga iscrpljivali.

Miočić je uništavao protivnika. Ovaj nije mogao ništa, prave odbrane nije bilo, a Ngannou nakon četvrte runde jedva da je stajao na nogama.

Peta runda nije donijela previše aktivnosti. Miočić je pokušavao ponovo da obori protivnika, ali i njemu je ponestalo snage, pa smo gledali potpuno neaktivnu borbu.

Ngannoua je od poraza izvlačio samo nokaut. Ipak, do kraja nije mogao napraviti apsolutno ništa i borba je otišla na odluku sudija.

Sudije nisu imale dileme. Miočić je slavio jednoglasnom odlukom sve trojice 50:44 i odbranio je naslov prvaka.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.