x

Dr. Thomas Sedran vodit će Chevrolet i Cadillac Evrope!

ZURICH – Dr. Thomas Sedran (48) imenovan je predsjednikom i izvršnim direktorom za Chevrolet Evrope od 1. jula 2013.

Sedran je bio član Upravnog odbora Opel / Vauxhalla odgovoran za operacije, poslovni razvoj i korporativnu strategiju od 1.aprila 2012.

``S više od 20 godina iskustva u automobilskoj industriji, Thomas će imati ključnu ulogu u vođenju poslovanja i dugoročnoj strategiji za Chevroletov i Cadillacov uspjeh u Evropi``, rekao je Tim Lee, potpredsjednik GM-a za globalni marketing i predsjednik za međunarodne operacije. ``Zahvaljujemo mu na izvrsno obavljenom poslu u Opel /     Vauxhallu i što je preuzeo vodstvo Chevroleta i Cadillaca u Evropi.``

Sedran je rekao: ``Veselim se što ću biti na čelu dvije GM-ove ikonske globalne marke, Chevroleta i Cadillaca u Evropi. U posljednje tri godine Chevrolet je predstavio 15 novih ili osvježenih modela. S nedavno predstavljenim Traxom i najavljenom Corvettom Stingray, Chevrolet ima jedan od najnovijih portfelja u industriji. Cadillac ulazi u nove segmente modelom ATS s kojim nam se pruža prilika da pridobijemo nove kupce.``

Sedran će naslijediti Susan Docherty, koja je odlučila napustiti General Motors nakon 27 godina kako bi se posvetila obitelji.

O Dr. Thomasu Sedranu:

Dr. Thomas Sedran imenovan je članom Upravnog odbora Adam Opel AG-a 1. aprila 2012. Bio je zadužen za operacije, poslovni razvoj i korporativnu strategiju. Sedran je odgovoran za razvoj i provedbu poslovnih strategija za dugoročni rast poduzeća u Evropi i izvan nje.

Prije nego što se pridružio Opelu, Sedran je šest godina radio na poslovima vezanim uz automobilsku industriju za globalnu konzultantsku firmu Alix Partners sa sjedištem u Munchenu u Njemačkoj. Na tome je položaju usko surađivao s Opel / Vauxhallom.

Sedran je rođen 13. oktobra 1964. godine u Njemačkoj i većinu je karijere radio kao konzultant za menadžment. Prije toga je radio za Roland Berger Strategy Consultants gdje mu je zadnje radno mjesto bilo mjesto voditelja kompetencijskog centra za automobilsku industriju na globalnoj razini.

Ima magisterij iz poslovnog upravljanja sa sveučilišta Hohenheim u Njemačkoj i doktorat sa sveučilišta Ludwig Maxmillan u Munchenu u Njemačkoj.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.