x

Droga nije pronađena na protestima!

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rekao je za portal Klix.ba da 12 kilograma droge ``spid`` nije pronađeno na protestima, već u potpuno odvojenoj akciji Odjela za borbu protiv narkotika MUP-a KS na lokacijama u Novom Gradu i na Ilidži.

``Kada govorimo o pronađenih 12 kilograma spida treba napomenuti da su pripadnici Odjela za borbu protiv narkotika u svojim redovnim aktivnostima lišio slobode tri osobe i kod njih je pronađeno 12 kilograma spida, puška, municija i još neki predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela``, rekao je Nefić za Klix.ba.

On je naglasio kako je droga pronađena na području Novog Grada i Ilidže, a ne na protestima.

U akciji pripadnika Odjela za borbu protiv narkotika su uhapšeni N. Rizvanović (37), A. Grebo (26) i N. Kovačo (30) zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Procjenjuje se da je vrijednost droge na ulici preko 200.000 KM.

Podsjećamo da je Nefić jutros za Agenciju Anadolija izjavio da je droga pronađena tokom protesta.

``Privedeno je 37 izgrednika, od čega šest maloljetnih osoba. Na njima se vrši kriminalna obrada kako bi se utvrdili detalji o njihovoj umiješanosti u toku protesta. Samo da dodam da je policija oduzela tokom održavanja protesta 12 kilograma droge spida, koju su neki pokušali da rasturaju``, izjavio je jutros portparol Ministarstva unutrašnjih poslova KS za AA.

To su iskoristili političari u svojim izjavama kako bi osudili demonstrante koji su učestvovali u nemirima u Sarajevu.

Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić su u televizijskim gostovanjima na TV1 i Face TV govorili kako je droga pronađena među demonstrantima.

Izvor:Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.