x

Dva paralelna svemira za BMW i8!

Zahvaljujući svom već futurističkom dizajnu, BMW-u i8 ne treba puno da izgleda kao da je ispao iz nekog SF filma. Neki misle da njegov dizajn može biti još opakiji. U glavnim ulogama Energy Motor Sport i AC Schnitzer.

Dobro znamo da prerade u Japanu nisu minimalističke stoga se nećete iznenaditi ovom bolesno dobrom uratku Energy Motor Sports-a. Ovaj BMW i8 zove se “Dark Knight Edition” i zaista izgleda kao da je Batman prešao na BMW. Sve je postalo agresivnije, od prednjeg pa do stražnjeg kraja. Ovakav izgled košta oko 66 500 kuna, a uz sve prepravke u ovom “Standard Edition” paketu dobivate i 21″ kotače. Druga verzija uključuje sve materijale od ugljičnih vlakana te je naravno skuplja i košta oko 100 000 kuna.

 

Nadalje, krasi ga glasniji ispušni sustav, a interijer je obogaćen crvenom kožom. Ako ga pogledate u neposrednoj blizini, na izbočini motora ističu se iscrtane karte. Preko vrata i stražnjeg dijela suptilno je ispisano “HaHaHaHa” što je slično tetovažama Jockera u filmu Suicide Squad.

    

Druga priča za i8 je AC Schnitzer. Njega ne moramo posebno predstavljati. Na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi hvalili su se svojom verzijom i8-ice koja nije tako agresivnog stila. BMW i8 je tako u rukama AC Schnitzera na prednjem kraju spušten za 25 mm, a na stražnjem za 20 mm. Ostale nadogradnje uključuju novi prednji spojler, krilca, spliter, stražnje krilo, pragove te trodijelni difuzor. Svi su materijali od ugljičnih vlakana kao i retrovizori te ručke vrata.

 

Rešetke “bubrega” postale su drugačijeg dizajna, a vrh ovog profinjenog tuninga je crvena krom boja. Unaprijeđeni su i kotači te su standardne felge zamijenjene 21-inčnim koje su lakše za 4,4 kg. Znamo da nije prvi put da je i8 dobio tretman od ovog tunera, ali zaista najbolje do sad. Za one kojima je prerada iz Japana ipak malo previše, AC Schnitzerova verzija bi trebala ispuniti očekivanja.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.