x

Džeko prodaje majice i novac donira dječijem domu !

Edin Džeko, nogometni reprezentativac BiH i napadač Manchester Citya, odlučio je otvoriti e-bay račun, preko kojeg će pokušati pomoći svim onima kojima je pomoć zaista i potrebna, stoji na oficijalnom sajtu Edina Džeke.

S obzirom na to da reprezentativac BiH svakodnevno putem e-maila i svoja fan-page na Facebooku, dobiva apele za pomoć, odlučio je otvoriti humanitarni račun na kojem prodavati sportsku opremu, koja za njega ima emotivno značenje, a novac sakupljen od aukcije, doniraće u humanitarne svrhe.

``Pozdrav svim mojim fanovima. Kako bi se zajednički mogli pomoći ljudima, kojima je naša pomoć zaista potrebna, odlučio sam otvoriti e-bay račun preko kojeg ću, u humanitarne svrhe, prodavati sportsku opremu koja ima neko značenje za mene. Naravno, sav novac koji skupimo od aukcije, ići će u humanitarne svrhe, a ovaj put, nakon konsultacija sa prijateljima i svojom porodicom, odlučio sam da prihod ide Dječijem domu Bjelave u Sarajevu``, kazao je Edin, pozvavši sve zainteresovane da učestvuju u aukciji i da na taj način, pomognu djeci iz Dječijeg doma Bjelave.

Za prvi put, Edin je odlučio na aukciju staviti unikatne majice Citya, na kojima je ispisano ``HAPPY NEW YEAR`` (Sretna Nova godina), koju je nosio u utakmici protiv Stokea 1. januara 2013, pokazavši je nakon postignutog pogotka. Podsjetimo, u toj utakmici, matirao je Asmira Begovića.

Druga majica je, također unikatna, a na njoj je ispisano ``ZA MOJE MAHALCE`` (For my home gang, or For my mates), što je izazvalo dosta polemike u engleskim medijima, koji nisu znali značenje riječi mahalci. Ovu majicu, Edin je pokazao nakon pogotka Arsenalu, 13. januara 2013, u pobjedi od 2:0. Džeko je u tom susretu promašio i jedanaesterac, ali je uprkos tome proglašen za igrača utakmice.

``Obje majice imaju posebno značenje za mene, ali sam se odlučio staviti ih na aukciju kako bismo zajedničkim snagama pomogli djeci iz Dječijeg doma Bjelave``, kaže Džeko.

Svi koji žele učestvovati u aukciji, mogu to uraditi preko sljedećeg LINKA.

Izvor:Source/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.