x

EKSKLUZIVNO! KUM IZDAO KARATISTU: Veljo, p..ko, što ne rokneš Vlastu?

BEOGRAD - Što ne rokneš Vlastu, što si pi*ka, što ga se plašiš?! Ovo je Marko Milošević (29), kum ubijenog Vlastimira Miloševića (34), rekao nedavno u kafani Veljku Belivuku (32) zvanom Velja Nevolja, vođi navijača Partizana, i tako naručio ubistvo, saznaje Kurir.

Belivuk se sumnjiči da je 30. januara sa šest metaka iz „škorpiona“ ubio Vlastimira na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta, ali je pritom ostavio mnogo tragova, dok se Marko tereti da ga je dovezao do mjesta zločina i potom odvezao.

 

Policija je za svega nekoliko dana u munjevitoj akciji uhapsila Miloševića i Belivuka. Marko i Veljko privedeni su u subotu uveče u novobeogradskoj kafani „Stara srpska kuća“, gdje je Velja Nevolja sjedio sa Mirkom i još petoricom drugova.

 

Pratili žrtvu

 

- Njih sedmorica su bili potpuno opušteni i nisu očekivali hapšenje. Policija ih je privela, a zadržani su Belivuk i Milošević, za kojim je još 2014. godine raspisana potraga zbog izdržavanja četvorogodišnje zatvorske kazne zbog trgovine narkoticima. Inače, dvojica privedenih momaka su se nalazila na vikend otpustu iz zatvora - priča naš izvor.

 

Kako je Kurir ranije pisao, Vlastimir Milošević se nedavno potukao s momcima iz ekipe bliske pokojnom vođi Janičara Aleksandru Stankoviću. Vlastimir se posvađao i sa kumom Markom oko novca i poslova vezanih za obezbjeđenje klubova.

 

- Dok su sjedili u jednoj kafani, Marko je provocirao Belivuka da ne smije da ubije Vlastimira. Rekao mu je: „Pi*ko, što ne ubiješ Vlastu?!“ Velja mu je odgovorio da će to uraditi, pod uslovom da Marko vozi - kaže naš izvor.

 

Oni su Vlastimira neko vrijeme pratili kako bi imali uvid u njegove navike.

 

- Prije 15 dana policija je ispred Vlastimirove zgrade legitimisala Belivuka. To je bila standardna racija, koja se veoma često dešava u centru grada. Kasnije ih je istraga ovog ubistva odvela upravo do Belivuka - priča naš izvor.

 

Sumnja se da je na mjesto zločina Belivuka dovezao upravo Marko Milošević.

 

- Belivuk je Vlastu čekao ispred zgrade. Potrčao je za njim i ispalio šest metaka, koji su Miloševića usmrtili na mjestu. Nakon ubistva automobilom su se odvezli do garaže u Danteovoj ulici, gdje su pokušali da zapale kola, ali im to nije uspjelo - rekao je naš izvor.

 

Policija je vrlo brzo otkrila poluzapaljeni automobil i u njemu „škorpion“, koji se poklapao sa oružjem iz koga je Milošević izrešetan.

 

Kamere su snimile Velju

 

- Sve je poslato na forenzičku analizu, pa se ispostavilo da otisci sa automobila, oružja, kao i DNK izolovan sa čaura i odjeće pokojnog Miloševića pripadaju Veljku Belivuku - navodi naš sagovornik.

 

Kako saznajemo, kamere su snimile Belivuka, koji je jurio ranjenog Miloševića i ovjerio ga na tramvajskim šinima.

 

- Ispostavilo se da automobil kojim je Partizanov navijač dovezen u Ulicu 27. marta pripada upravo Belivuku i da ga je on na svoje ime uvezao iz Švajcarske - kaže naš sagovornik.

 

Nije se branio u policiji

 

Kako nezvanično saznajemo, Belivuk na saslušanju u policiji nije ni pokušao da se odbrani jer je shvatio da su svi dokazi protiv njega.

 

Podsjetimo, reprezentativac Srbije u kjokušinkaju Vlastimir Milošević ubijen je prošlog ponedjeljka u sedam sati ujutru. Njegovo tijelo na šinama otkrili su građani, koji su obavijestili policiju. Istraga je pokazala da je Milošević tog jutra sišao iz stana da upali automobil, pa da se vrati po dijete, koje je trebalo da odveze u vrtić.

 

Činjenice

MNOGO GREŠAKA

 

* Belivuk je ostavio brojne DNK tragove

* Nisu uspjeli da skroz zapale automobil

* Pronađen škorpion u automobilu

* Belivuk išao svojim kolima

* Znalo se za njegov sukob s Vlastimirom

* Kamere po gradu snimile ubice

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.