x

Edin Kalimero: Sandra Afrika i slične njoj su smiješne i bez moje imitacije!

Kod nas starlete ne postoje, postoje prostituke u narodu poznate kao kurve koje umjesto pod mostom ili u izlogu, mašu nam kao lica sa TV ekrana - kazao je on

Edin Aladžuz Kalimero, poznati bosanskohercegovački imitator koji nema konkurenciju, čovjek bez dlake na jeziku i osoba koja razbija predrasude kao od šale, pričao je o ljubavi prema interpretaciji, o bh. estradi, starletama, odlasku iz BiH...

 

Estrada

- Ovaj poziv se nametnuo još u srednjoj školi, kroz dramsku sekciju. Uvijek sam volio i glumu i muziku. A ovo je jedinstvena mogucnost da se spoji i jedno i drugo – započinje svoju priču Edin.

 

I sam je svjestan kako je jedinstven u onom čime se bavi.

- Moja inspiracija su uvijek bile licčosti koje imitiram, a ne neko ko je možda moja konkurencija. Glupo zvuči, ali ni dan danas nema niko sličan meni na javnoj sceni – kazao je on kojem je Lepa Brena idol.

 

- Ima tu još osoba, ali bih izdovjio Lepu Brenu i Hanku Paldum. Obje lično poznajem i mogu samo reći riječi hvale, pogotovo za Hanku – dodao je Kalimero.

 

Edin zna u koga se nikad ne bi prerušio, pa tak obez razmišljanja odgovara da je to Sandra Afrika.

- Ne bih se prerušio u neke likove koji trenutno prolaze kroz estradu, tipa Afrika i njoj slične. Tu se nema šta imitirati – kategoričan je Edin, koji dodaje da je estrada već odavno izgubila i smisao i vrijednost.

 

- Jedino stara  garda u svakom žanru održava to nešto. Ostalo su pjesme koje traju kraće od ljetnjeg pljuska.  A ujedno danas se muzika izgleda gleda, a ne sluša, što je degutantno – mišljenja je on.

 

Njegove imitacije mu nikad nisu stvarale problem jer nikad nikoga nije vrijeđao, nastojao je da sve radi sa stilom i na nivou. U tome je i uspio. 

Otkako se pojavio u javnosti, ne prestaje da izaziva buru reakcija. Zbog svog posla, zbog toga što ne ćuti, često je bio na meti kritika od strane društva. Često su ga nazivali homoseksualcem, ali Edin je na te priče postao gluh.

 

- Na te glupe priče sam oguglao davno i više zvuče isprano. Ako ćemo gledati realno, trebali su me prozvati transvestitom, a ne homićem. Jer muškarac koji oblači žensku odjeć je trans osoba, a ne gej. Međutim, ko će ispravljati krive Drine i neobrazovanje.

Bitno je da moja porodica, prijatelji i ja znamo ko sam i šta sam, a to je da sam ok osoba u svakom segmentu. Drugo me ne zanima – kazao je Kalimero.

 

Naš imitator je spakovao kofere i otišao u daleku Švedsku. Tamo se na bavi profesionalnim imitiranjem, bavi se onim za šta se i školovao.

 

- Što se tiče Švedske, ovdje je velika konkurencija među drag queen osobama,  tj. imitatorima. Ja se ovdje ne bavim tim pozivom već onim za šta sam i završio školu. Odgajatelj sam  i učitelj. I mogu vam reći - miran sam. Zapjevam na nekim druženjima, ali bez presvlačenja, i za svoju dušu i dušu prijatelja – priča on.

Operacije

Da kod njega ne postoje nikakve prepreke i predrasude, govori i činjenica da je nekoliko puta odlazio pod nož i o tome otvoreno priča.

 

- Pristalica sam estetskih zahvata i prvi sam ih radio pred tv kamerama. Nikad ništa radikalno. Povećavao sam usne, radio botox i filere. I baš evo nedavno sam uradio opet botox i filere. Usne ne jer nema potrebe – priznaje Kalimero.

 

Nekada je bio učesnik rijalitija, ali u to vrijeme su se cijenile druge stvari. Današnji rijalitiji nemaju nikakve veze sa onima u kojima je on bio svojevremeno.

 

- Imao sam sreću da sam učestvovao u dva rijalitija kada su još bili ok. U „Izgubljenim“ na tv Hayat i „Velikom Bratu“ tv Pink. Tada je bila totalno druga priča. Imao sam poziva za rijalitije, ali sve sam odbio i dok vlada ovakav koncept kurvaluka, i učestvuju lica sa margina društva, mene tamo nema niti će biti – iskren je Edin koji planira povratak u Bosnu, ali samo da se odmori i posjeti porodicu i njemu drage ljude.

 

„Starleta“ je blaži naziv za kurvu

- Kod nas starlete ne postoje, postoje prostituke u narodu poznate kao kurve koje umjesto pod mostom ili u izlogu, mašu nam kao lica sa TV ekrana pozdravljajući fanove, odnosno potencijalne i postojeće mušterije – kazao je Edin.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.