x

Elvedina Velića pregazio automobil u Brezi !

Građani općine Breza u nevjerici su nakon stravične nesreće koja se 17. januara dogodila u ulici Rudarska u naselju Potkraj. Nesreća se desila u večernjim satima kada je vozač S. DŽ., koji se kretao iz pravca Breze, upravljajući automobilom Golf  udario pješaka Elvedina Velića (34) koji je tom prilikom smrtno stradao.

Službenici Policijske stanice Breza lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje vozača S.DŽ, te je na licu mjesta izvršen uviđaj. Velić je živio sam u brezanskom naselju Izbod, a njegov život bio je posut trnjem.

Porodične tragedije nizale su se jedna za drugom. Majka, žena i sestra su mu umrle, otac se objesio, a dijete je zbog teške materijalne situacije bio prinuđen ostaviti u Domu za nezbrinutu djecu.

Načelnik općine Breza Halil Tuzlić izrazio je najdublje saučešće rodbini i prijateljima nastradalog Velića, pozivajući vozače na maksimalan oprez.

- Kao i svi građani općine Breza u šoku sam. Veoma sam potresen ovim tragičnim događajem. Apelujem na vozače da budu oprezni, brzinu kretanja prilagode uvjetima i stanju puta, te na taj način sačuvaju svoj i život drugih učesnika u saobraćaju - rekao je Tuzlić.

Izvor:Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.