x

Emir ispričao nevjerovatno iskustvo o radu na kruzeru!

Nevjerovatno i neponovljivo iskustvo

Tačno prije devet mjeseci Emir Mujkić mladi frizer iz Doboja započeo je svoju brodsku priču diljem svijeta, kao član britanske Stainer Transocean LTD akademije koja zapošljava osoblje u svojim SPA centrima na luksuznim kruzerima.

Prvi frizer na floti

Danas devet mjeseci kasnije Emir se vraća u BiH sa nevjerovatnim, odličnim i pozitivnim iskustvom radeći kao frizer na brodu gdje je u svojoj struci bio konstantno prvi na floti! U razgovoru s njim nismo mogli ne osjetiti pozitivnu energiju, i ne uživati u svim njegovim pričama i avanturizmu koje je imao u toku rada na brodu.

“Kada sam se prijavio na konkurs koji je u Sarajevu imala slovenska Agencija RIV koja regrutuje i kandidate iz BiH ni pomislio nisam da će mi odluka odlaska na brod promijeniti život, ali u pozitivnom kontekstu. Prošao sam intervju u Sarajevu, završio obuku Stainer akademije i dobio svoj prvi ugovor”, kaže Emir.

Najbolja odluka ikad donesena

Emir kaže kako nikada neće požaliti što se usudio napraviti ovaj potez, jer smatra da je to bila jedna od njegovih najboljih odluka u životu.

“Želio sam promjenu u životu, želio sam novo iskustvo, htio sam putovati svijetom i zaraditi novac - sve ovo se dogodilo, a pri tome bogatiji sam čovjek jer sam stekao mnogo novih prijatelja koji su ovih devet mjeseci rada na brodu učinili sretnijim i podnošljivijim. Da se razumijemo, raditi na brodu nije lako. Posao jeste mukotrpan i težak, ali isplati se svake uložene marke i svake sekunde koju sam proveo sa svojom Stainer ekipom.

Nije nemoguće

“Potrebno mi je bilo mjesec dana da se adaptiram na novu sredinu i drugačije radno okruženje, ali kada osoba ima želju ništa nije nemoguće”, kaže Emir. On poručuje svim mladim ljudima koji žele promijeniti nešto u životu, raditi, zaraditi i putovati da je brod pravo iskustvo i da to ne treba propustiti. Kaže da je ovih devet mjeseci rada na brodu njega učinilo zrelijim i snažnijim čovjekom, ali i sretnijim jer sad ima prijatelje iz svih krajeva svijeta.

Info plus:

Za rad na brodu svi zainteresovani mogu se javiti na [email protected] ili na [email protected]. Potreban je veliki broj frizera/ki, masažerki, nail tehničara, kozmetičara, spa doktora, recepcionerki, akupunkturista, osobnih  trenera i osoba za rad u gift shopovima. Intervjui se rade u Sarajevu.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.