x

Evo šta je prava istina o najavljenom trodnevnom mraku na Zemlji!

NASA je potvrdila tri dana potpunog mraka koji će uslijediti 21, 22, i 23. decembra ove godine! Planeta Zemlja u tom će razdoblju ostati bez sunčeve svjetlosti a potpuni mrak nastupit popraćen velikim nevremenom i olujama.

Visoko pozicionirani čelnik NASA-e, Charles Bolden najavio je ovu neobičnu pojavu solarne oluje, po njegovim riječima najveće u posljednjih 50 godina koja će trajati 72 sata, čitava tri dana. Uz ovu je najavu ujedno odaslao i upozorenje u kojem kaže da nema razloga za strah ili paniku te poziva stanovništvo da ostanu mirni.

 

Francuska naučnica Monique Mathieu, svojim članovima društva „S neba na zemlju`` pak poručuje:

 

``Ta tri dana mraka bit će veoma teško vrijeme za čovječanstvo``!

 

Da li je to još jedno u nizu upozorenja naučnika o hitnoj potrebi zaokreta velikih zagađivača u zaštiti okoliša ili još jedno u nizu senzacionaističkih predskazanja?

 

Ovu `vijest` su prenijeli brojni portali u BiH i regiji, najavljujući kataklizmični scenario pred kraj decembra i pri tome se pozivajući na NASA-u. Kako to obično biva, linkovi na ovu informaciju poput epidemije su se proširili Facebookom i drugim društvenim mrežama.

 

Da bi informacija bila uvjerljivija, kao izvor je naveden Charles Bolden, čovjek koji zaista postoji i radi NASA-i, ali nikad nije govorio o solarnim olujama.

 

Oni koji ne vjeruju `na prvu` svemu što pročitaju, jednostavnim pretraživanjem u Googleu mogli su otkriti da se gotovo identična `vijest` pojavila i 2012. godine, kada je za 21. decembar najavljivan Smak svijeta. Tada se, sjetit ćete se, pisalo o famoznom Majanskom kalendaru.

 

Trodnevni mrak na Zemlji bio je najavljen za 23. 24. i 25. decembar 2012. i naravno nije se desio, kao što se neće desiti ni ove godine.

 

Inače, NASA nije ni saopćila ni potvrdila bilo šta što ima veze sa trodnevnim mrakom na Zemlji.

 

A ni o `medijskom mraku` niko ništa ne govori.

(Bportal.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.