x

FK Sarajevo 2:2 NK Travnik (GALERIJA)

Fudbaleri Sarajeva, u sklopu 6. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, remizirali su sa Travnikom. Krajnji rezultat utakmice odigrane na Koševu, glasio je 2:2, a za Sarajevo su pogađali Bojan Puzigaća i Krste Velkoski.

 

Prvu priliku na utakmici imajo je Todorović u sedmoj minuti, ali Nurković brani. Dvije minute poslije, gosti su poveli. Musić ubacuje za Jusufbašića, koji pogađa za 1:0. Nedugo poslije, ponovo je u prilici Torodović, međutim, njegov udarac odlazi pored gola.

U 17. minuti utakmice, Jusufbašić koristi neopreznost naše odbrane i lobuje Bandovića za 2:0. U 22. minuti utakmice, zabilježili smo jedan sporan trenutak. Kostić je pao u šesnaestercu Travničana, čini se, uz prekršaj, ali se nije oglasila sudijska pištaljka.

 

U 32. minuti, Sarajevo je izjednačilo. Nakon ubačaja Duljevića sa lijeve strane, lopta se odbija do Puzigaće, koji iz neposredne blizine postiže gol. Dvije minute kasnije, Velkoski izlazi sam pred Nurkovića, ali pogađa tek vanjski dio mreže.

 

Velkoski je iz slobodnjaka u 35. minuti poravnao rezultat na 2:2 na Koševu. Duljević je do odlaska na odmor dva puta zaprijetio Nurkoviću, ali je ostalo 2:2.

 

Nakon odmora, uslijedila je potpuna incijativa igrača Sarajeva, koji su htjeli napraviti potpuni preokret protiv  Vezira.

 

U 50. minuti Todorović je bio sebičan, nije uposlio slobodnog Duljevića i u nepovrat je otišla dobra prilika za Sarajevo.

 

U 62. minuti, Duljević nije najbolje šutirao, nakon što je Nurković promašio loptu. Stojčev i Radovac su iz daljine pokušali iznenaditi Nurkovića u 75. i 78. minuti, ali nisu uspjeli. Do kraja utakmice, nije bilo rezultatske promjene.

 

Nakon završetka, u službenim prostorijama Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase", održana je press konferencija, na kojoj je prvi trener Sarajeva, Dženan Uščuplić, izjavio sljedeće:

 

"Nismo odigrali onako, kako smo se dogovorili. Primili smo dva naivna gola, ali nekako smo se uspjeli vratiti. U nastavku smo izmjenama pokušali doći do pobjede, ali nismo uspjeli'' rekao je Uščuplić.

 

FK Sarajevo 2:2 NK Travnik

 

Strijelci: Jusufbašić 9' i 18', Puzigaća 23', Velkoski 35'. Stadion: Asim Ferhatović Hase. Gledaoca: 3.000. Sudija: Elvis Mujić. Žuti kartoni: Bilbija (Sarajevo), Nurković, Adriano, Helvida, Sadiković (Travnik)

 

FK Sarajevo: Bandović, Kostić (Radovac), Velkoski, Todorović (Stojčev), Tatomirović, Duljević, Berberović, Dupovac, Cimirot, Puzigaća, Bilbija (Okić).

 

NK Travnik: Nurković, Terzić, Kovač, Nuhić, Čurić, Dudić, Helvida, Musić, Jusufbašić, Sadiković, Adriano (Mahović).

 

tekst: fcsarajevo.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.