x

Fernando Alonso osnovao vlastiti esport tim, fokus na trkaćim simulacijama!

DVOSTRUKI prvak Formule 1 Fernando Alonso osnovao je vlastiti trkaći esport tim, FA Racing G2 Logitech G. Tim je nastao kao suradnja G2 Esportsa, u vlasništvu Španjolca Carlosa ``ocelotea`` Rodrígueza, te proizvođača gaming periferije Logitech G.
 

U službenom priopćenju Alonso navodi kako su svi vozači F1 zapravo gameri u srcu i dodaje: ``Natjecanje u virtualnom svijetu otvara brojne opcije mladim vozačima koji inače ne bi dobili priliku u trkaćem svijetu.``


 
``Prvi puta obožavatelji više neće biti samo gledatelji, nego će se moći sami okušati u tome i, ako se pokažu dovoljno dobri, postati dio svog omiljenog tima. Ne mogu zamisliti bolje partnere od G2 Esportsa i Logitech G-a za pokretanje tima i jedva čekam da počnemo.`` 



FA Racing G2 Logitech G planira se uključiti u sva postojeća natjecanja u trkaćim simulacijama. Dobar dio njih se odvija u suradnji sa sportskim savezima koji takva natjecanja organiziraju i u stvarnom svijetu.


 
Prvi vozač, odnosno igrač tima je Cem Bolukbasi, 19-godišnji Turčin koji se već pokazao kao jedan od ponajboljih F1 esports igrača te je s osvojenim drugim mjesto u skupini u Londonu osigurao svoje mjesto u Abu Dhabiju.

 
 
Podsjetimo, ranije ove godine, zvijezda nogometnog diva Barcelone Andre Gomes bio je dio grupacije koja je investirala u G2 Esports. Organizacija zasad odlično surađuje sa sportskim zvijezdama i koristi ih u promotivne slike, a zasad su se uglavnom odazivali španjolski sportaši. Kojih u vrhunskom sportu zaista ima dovoljno.

index.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.