x

Ferrari će napraviti još jedan LaFerrari Aperta!

U Maranellu su donijeli odluku da naprave još jednu Apertu koju će RM Sotheby`s 9. septembra ponuditi na aukciji, a sav novac sretnog kupca bit će doniran u humanitarne svrhe.

Nije prvi put da u Ferrariju, zbog viših ciljeva, donesu odluku o proizvodnji još ponekog primjerka automobila iz ekskluzivnih brojčano ograničenih edicija, a posljednji u nizu bit će jedinstveno obojen i ukrašen supersportski hibridni model LaFerrari Aperta.

 

LaFerrari Aperta proizveden je u planiranih 209 primjeraka i svi su već odavno rasprodani, a posljednji 210. primjerak bit će ponuđen na aukciji humanitarnog karaktera koju će 9. septembra organizovati aukcijska kuća RM Sotheby’s.

 

Posljedni LaFerrari (proizveden u 500 primjeraka) prodan je za sedam miliona dolara, a sav novac doniran je žrtvama prošlogodišnjeg katastrofalnog zemljotresa u Italiji. Prema preliminarnim procjenama posljednja Aperta mogla bi postići još veću cijenu, a još uvijek nije poznato u koje će svrhe novac biti doniran.

 

Podsjećanja radi, „open-air“ verziju hibridnog modela LaFerrari pokreće 6,3-litarski V12 motor (800 KS) kojem asistira elektromotor koji isporučuje dodatnih 163 KS, što je u kombinaciji dovoljno za maksimalnu brzinu preko 350 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 3 sekunde. Aperta od 0 do 300 km/h stiže nakon 15 sekundi.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.