x

Ferrari potvrdio rad na SUV-u

Prije nekoliko godina šef Grupe FCA Sergio Marchionne je upitan hoće li Ferrari ikada proizvesti SUV rekao kako je tako nešto moguće samo preko njega mrtvog. Kako to obično biva novac je presudio pa je i Marchionne promijenio ploču.

Naime, na trenutnom detroitskom NAIAS-u Talijan je novinarima rekao kako ferrarijevi planovi za budućnost uključuju i SUV, odnosno FUV (Ferrari Utility Vehicle).

Dakako, radit će se o vozilu kojeg je najbolje opisati crossoverom, a Marchionne je još dodao da će ``izgledati onako kako jedan FUV mora izgledat`` te da će ``imati onakve vozne sposobnosti kakve jedan Ferrari mora imati.`` Sasvim je jasno da je cilj ponuditi konkurenta prvenstveno lamborghinijevom Urusu, no na umu svakako moramo imati i Porsche Cayenne koji je stvorio ovaj vrlo unosni pod segment luksuznih i snažnih premium SUV-ova.

Tehnički podaci za sada nisu dakako još uvijek poznati, no vjeruje se kako će se ovaj automobil temeljiti na platformi nasljednika modela GTC4Lusso. Također, navodno u Ferrariju razmatraju mogućnost ugradnje hibridnog pogonskog sklopa koji bi bio dostupan barem na nekim tržištima, poput kineskog i sl.

Na kraju još dodajmo kako se razvoj ovog automobila navodno vodi pod kodnom oznakom FX16, a više o njemu i drugim ferrarijevim novitetima bi trebali saznati uskoro s obzirom kako bi ekipa iz Maranella uskoro trebao predstaviti svoj plan petogodišnji plan koji će uključivati novitete do 2022.

 

Izvor: Autonet.hr

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.