x

Finale Mundijala oborilo sve rekorde gledanosti!

Fudbalska utakmica Njemačka – Argentina u finalu Svjetskog prvenstva, koju je posredstvom TV u Njemačkoj gledalo oko 35 miliona ljudi, oborila je rekorde svih rekorda po gledanosti, prenosi nemački magazin “Spigel”.

Nikada do sada jedan tv-prenos ili uopšte neku emisiju nije gledalo toliko ljudi, a statistika kaže da je praktični broj onih koji su gledali borbu za titulu prvaka svijeta, zapravo, znatno viši, pošto anketom nisu bili obuhvaćeni oni, koji su tu utakmicu pratili na brojnim, javnim mjestima – u kafićima, na trgovima u šoping-centrima.

 

Za tu utakmicu, koja je Njemačkoj donijela zlato i koju su na terenu u Brazilu pratili i njemački kancelar Angela Merkel i šef države Joachim Gauk, kaže se da je privukla pažnju Nijemaca i da njih 86,3 odsto, za vrijeme utakmice, nije gledalo ni jednu drugu emisiju.

 

Fudbalska reprezentacija Njemačke osvojila je titulu prvaka svijeta pošto je u finalnoj utakmici u Rio de Janeiru pobijedila selekciju Argentine poslije produžetaka sa 1:0.

 

Njemački fudbaleri osvojili su četvrtu titulu planetarnog šampiona, a prethodno su trijumfovali 1954, 1974. i 1990. godine.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.