x

Fizički obračun uglednih doktora na KCUS-u ?!

U sarajevskom Kliničkom centru je prije dva dana, kako saznaje i piše Oslobođenje, došlo do incidenta između ljekara ove ustanove, tačnije prof. dr. K. D., šefa Klinike za neurohirurgiju, te neurohirurga I. O.

Kako nezvanično doznaje Oslobođenje, do incidenta je došlo u jutarnjim satima, u vrijeme vizite. K.D. je obraćajući se kolegi, navodno kazao da izađe iz vizite, odnosno sobe u kojoj su smješteni bolesnici, što ovaj drugi nije htio da uradi, nakon čega ga je K.D. navodno gurnuo.

Ekipa Oslobođenja je kontaktirala K.D. koji je kazao kako se radi o dezinformaciji i potpunoj neistini, objašnjavajući kako se on uopće ne nalazi u Sarajevu. S druge strane, I.O. je kazao da je došlo do incidenta, te da je zadržan na opservaciji, odnosno posmatranju, jer se ne osjeća dobro.

Prema pisanju pomenutog lista o jučerašnjem događaju je bio obaviješten i Haris Tanović, direktor hirurških disciplina, koji je za Oslobođenje kazao kako pomenuta informacija nije tačna, te da ga niko o tome nije obavijestio.

Izvor:oslobođenje/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.