x

Ford Transit kao vozilo Hitne pomoći!

Ford je prošle sedmice u Bosnu i Hercegovinu prvi put isporučio tri vozila marke Ford Transit specijalno dizajnirana za potrebe Hitne pomoći, čime je F-Autocentar potvrdio da je u mogućnosti isporučiti vozila za najrazličitije namjene.

Ovo inače komercijalno vozilo sa tri sjedišta transformisano je u vozilo Hitne pomoći koje zadovoljava najviše svjetske i evropske standarde.

Na mjestu tovarnog dijela smještena je prava ambulanta opremljena, između ostalog, setovima za zbrinjavanje traumatiziranih pacijenata, porođaj i infuziju, defibrilatorom s EKG-om, aspiratorom, prenosnim respiratorom, prslucima za imobilizaciju i izvlačenje, vakuum madracom sa ručnom pumpom i brojnom drugom medicinskom opremom zahvaljujući kojoj će medicinsko osoblje biti spremno za svaku situaciju u kojoj se nađe.

Pored vrhunske medicinske opreme, vozilo je namijenjeno različitim uslovima vožnje zahvaljujući pogonu na sva četiri točka. Vozačka kabina i medicinski prostor su opremljeni odvojenim klima uređajima i dodatnim zagrijavanjem, olakšan je pristup pacijentima zahvaljujući pregradnoj stijeni sa prolazom između vozačke kabine i medicinskog prostora, a vozilo je opremljeno i uređajem za punjenje akumulatora sa mogućnošću punjenja baterija za medicinsku opremu.

Ford je, dakle, nastojao predvidjeti brojne mogućnosti i tako vozilo prilagoditi svim potencijalnim situacijama kako bi se obezbijedila maksimalna sigurnost i zdravlje pacijenata i uslovi za neometan rad ljekara i medicinskog osoblja u hitnim slučajevima.

„Ponosni smo jer je F-AC prvi put u BiH dopremio vozilo s ovakvim specifikacijama. Ford Transit je već dugi niz godina najprodavanije komercijalno vozilo na svijetu, a ovom transformacijom je takva titula još jednom potvrđena u praksi. Isporukom specijalno dizajniranog Ford Transita, F-AC je tržištu potvrdio da smo u mogućnosti isporučiti namjenski pripremljeno vozilo, spremno da odgovori svim izazovima“ – objasnio je ovom prilikom Alan Filipec, generalni direktor F-Autocentra.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.