x

Futavci i Irina prizivaju ljubav u proljeće!

U Klubu Obala, na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Futavci su promovisali video spot za prvu duetsku pjesmu i to sa Irinom Kapetanović , proslavljenom bh. rock umjetnicom. Nakon zaokružene priče oko albuma prvijenca pod nazivom Socijalni Rock, sarajevski rock bend nastavio je s radom na uzbudljivim i interesantnim spotovima, ovaj put za nešto drugačiju pjesmu od onih koje smo navikli čuti od ovog energičnog rock sastava.

„Nismo planirali da ova pjesma bude dugačija od dosadašnjih, to se desilo samo od sebe. Pjesma Kao ljubav i dalje posjeduje elemente koji su prepoznatljivi za nas, a to su nagle promjene dinamike, neočekivani rasplet i, svakako, pjevni refren, ali sam rad na ovoj pjesmi iziskivao je mnogo ozbiljniji i zreliji pristup od dosadašnjeg. Samim tim, ova pjesma je najava svega onoga što slijedi vezano za bend u daljnjem pristupu radu“, rekao je frontmen benda Kemal Čebo.

 

„Kad sam čula pjesmu, prvo mi se svidio tekst, jer napisati ljubavni tekst u današnje vrijeme, a da ne bude ofucan i izlizan, prava je umjetnost. Nisam mogla odbiti. Nakon što smo završili snimanje pjesme i zajedno poslušali prvi miks, odmah sam shvatila da će ovo biti saradnja na koju ću biti najponosnija do sada, jer je nešto skroz novo i drugačije od onog što sam radila prije i mislim da će dobro proći kod publike. Međutim, ništa to nije važno koliko je meni lično bitno što sam upoznala super ekipu i što smo ostvarili prijateljstvo za cijeli život“, dodala je Irina Kapetanović.

 

Proljeće je godišnje doba koje rađa nove ljubavi i gasi stare, upravo zbog toga Futavci su se odlučili za jedan plesni spot, koji ilustruje probleme, ali i radost jedne ljubavne veze. Glavni akteri spota su proslavljeni bh. glumac i glumica, Emir Fejzić (Dame biraju) i Amila Terzimehić (November Man) koji su svojim koreografijama bespoštedno dočarali odnose unutar jedne ljubavi.

 

``S obzirom na to da smo prijatelji benda, odmah smo prihvatili njihov poziv da baš mi budemo ti koji će dočarati ljubav i to onako kako nas dvoje najbolje znamo, kroz ples i pokret. Odnos muškarca i žene u kojem muškarac pokušava shvatiti misterij njenog bića i njihovog odnosa. Pjesma nam se odmah svidjela jer je priča univerzalna i svakodnevna. Po mnogima koji su je čuli, najromantičnija je pjesma benda do sada. Imali smo tu sreću što nas dvoje već duže vrijeme sarađujemo i nije nam bio problem sprovesti ovu ideju u djelo, iako smo imali samo mjesec dana da osmislimo koreografiju``, rekli su Emir i Amila.

 

Pjesma je snimljena u MC Pavarotti Mostar, produkciju i mastering potpisuje svjetski proslavljeni inžinjer zvuka Zoran Jurišić (MK Mastering), a spot je sniman u ambijentu Otvorene scene Obala, na ASU u Sarajevu, u produkciji Studio scena, u režiji glumca Adnana Gore.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.