x

Gratinirana piletina sa bundevom i sirom

Poslužiti toplo uz salatu po izboru.

Sastojci:

500 g pilećih prsa

300 g očišćene bundeve

1 crvena paprika

300 ml toplog bujona

150 ml neutralne pavlake

150 g kačkavalja

30 g putera

svježi bosiljak

ulje

so, biber

 

Priprema:

1. Pileće meso isjeckati na kockice i dobro začiniti.

2. Na rastopljenom puteru sa malo ulja propržiti pripremljeno meso, da porumeni.

3. Izvaditi meso na tanjir i ostaviti sa strane.

4. Na istoj masnoći propržiti papriku isjeckanu na kockice, pa dodati i bundevu isjeckanu na kockice. Sve dobro promiješati i začiniti po ukusu. Dodati topli bujon, koliko da ogrezne i ponovo promiješati.

5. Kuhati petnaestak minuta na umjerenoj temperaturi.

6. Zatim, dodati piletinu, sjeckani bosiljak, neutralnu pavlaku i sve dobro promiješati.

7. Odozgo narendanti kačkavalj i peći u ugrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni i dok se kačkavalj ne rastopi.

8. Poslužiti toplo uz salatu po izboru.

 

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.