x

Grci najavili kvalitetnu utakmicu!

Nogometna reprezentacija Grčke predvođena selektorom Michaleom Skibbeom danas je na Bilinom Polju održala konferenciju za medije gdje su izjavili kako u sutrašnjoj utakmici očekuju povoljan rezultat i veliku borbu na terenu.

Skibbe je uprkos problemima sa igračkim kadrom na početku današnje konferencije za novinare poručio kako će biti oprezni na Bilinom Polju.

 

``Trebamo biti oprezni svih 90 minuta i igrati dobro. Ovo je jedini recept po kojem treba da igramo protiv jakog tima kao što je Bosna i Hercegovina``, kazao je Skibbe, te na pitanje novinara o kvalitetu igrača iz Njemačke je poručio:

 

``Oni imaju dobru tehniku, kao i moji igrači, ali moji reprezentativci koji su bili saigrači Pjanića i Džeke znaju karakteristike jedni drugih.``

 

Na pitanje o debijima novih igrača i defanzivnoj igri Skibbe je kazao:

 

``Zavelas koji je standardni igrač nema pravo nastupa sutra. Imam tri opcije, imam Stafylidisa koji može igrati u napadu, Retsosa i to su sve mladi i kvalitetni igrači, ali i BiH ima jake i brze igrače``, te dodao da će taktiku odlučiti pred sutrašnji susret.

 

U nastavku je dodao kako očekuje kvalitetnu i dobru utakmicu na Bilinom Polju te da je sretan zbog toga.

 

Prokomentarisao je i igru sa Belgijom koju je uporedio sa našom selekcijom koja igra napadački.

 

``Igrači su shvatili da moraju dati sve od sebe za nacionalni tim, a to kako smo igrali protiv Belgije, igrali smo nevjerovatno dobro. Kada smo htjeli pritisnuti igru u napadu bilo je teško. Belgija ima iste karakteristike kao Bosna, ali mislim da ćemo u napadu sutra biti bolji nego u Belgiji``, dodao je Skibbe.

 

Za kraj je dodao kako će biti zadovoljan i sa jednim bodom.

 

``Treba da u igru stavim iskusne igrače jer je utakmica kao finale za nas, ali i za Bosnu i Hercegovinu. Svi trebaju dati svoj maksimum, zadovoljan ću biti i neriješenim rezultatom.``

 

Prvotimac Grčke Alexandros Tziolis je izjavio kako su svjesni koliko će sutrašnja utakmica biti teška, ali da očekuju najbolji rezultat za sebe.

 

``Što se nas tiče svjesni smo koliko će biti teška utakmica, ali imamo iskustvo i sa vatrenim atmosferama na stadionima. Ne bojimo se ničega, vjerujemo našem timu i očekujemo sve najbolje za naš tim``, kazao je Tziolis.

 

Dodao je da kao prijetnju ne vide jednog bosanskohercegovačkog igrača već čitav tim.

 

``Ne bih rekao da je igrač prijetnja, prijetnja je čitav tim. BiH ima velike igrače, ali vjerujemo u naš tim. U napadu su dobri, ali mi imamo kvalitet kao i oni. Vjerujemo u naš tim, ali cijeli njihov tim je opasan.``

 

Sutrašnja igra na terenu prema riječima Tziolisa bit će borbena jer su svi svjesni uloga.

 

``Osim što ćemo igrati po taktici koju će nam dati trener, svjesni smo da moramo ostaviti dušu na terenu. Ovo je značajna utakmica i odlučuje ko će ići dalje, ali našu reprezentaciju karakteriše igranje srcem. Svi ćemo dati sve od sebe i optimistični smo da ćemo imati povoljan rezultat``, izjavio je Tziolis.

 

Istakao je da im je svijest da igraju za nacionalni tim i pomoć trenera pomogla da ostvaruju dobre rezultate u kvalifikacijama.

 

``Volio bih da sutra imamo povoljan rezultat, ali ako i ne bude nastavit ćemo istim ritmom. Naš trener nam je pomogao da shvatimo bitnost igranja za nacionalni tim``, dodao je Tziolis.

 

Prisustvo igrača koji nemaju pravo nastupa protiv BiH za Tziolisa je od velikog značaja.

 

``Iako nisu imali pravo da igraju, njihov dolazak govori o atmosferi u timu. Svih deset dana su bili s nama i ovo samo pokazuje kako imamo dobru atmosferu``, kazao je Tziolis.

 

Tekst: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.