x

HAOS U SRPSKOM PARLAMENTU! Maja Gojković plakala, demonstranti htjeli da uđu u Skupštinu!

Predsednica Skupštine Maja Gojković zaplakala je jučer nakon kratke rasparave sa poslanikom Demokratske stranke, a gotovo čitav dan odvijala se rasprava oko želje demonstranata da uđu parlament.

Poslanik DS-a Dejan Nikolić javio se za riječ kada su na redu bila poslanička pitanja i počeo da se zahvaljuje svima koji su dali doprinos akciji prikupljanja sredstava za liječenje njegove maloljetne kćerke u inostranstvu, a poslije isteka vremena predviđenog za postavljanje pitanja Gojkovićeva ga je pozvala da postavi pitanje. Nakon što je odbio da prestane da govori, Gojkovićeva je vidno potrešena rekla da i ona sama prolazi kroz teške trenutke, ali da takve stvari ne treba iznositi u Parlamentu.

 

- Poslaniče, ja vam molim, ja ću se javiti za riječ dole, ponoviću te vaše riječi, samo u ime moje porodice koja prolazi kroz strašne stvari zbog sličnih stvari o kojima Vi govorite. Nemojte to da radite, nemojte da zloupotrebljavamo jednu nesreću svih naših porodica, jer skoro svako od nas ima jedan takav problem. Molim vas zbog toga što imam vrlo blisku osobu sebi koja prolazi kroz teške trenutke. Molim vas, kao čovjek vas molim. Pauza, molim vas. Minut, zbog mene - rekla je ona kroz suze i napravila pauzu. Međutim, ta pauza iskorištena je za salvu uvreda koju su poslanici upućivali jedni drugima.

 

Nikolić je rekao da je skandalozno to što Gojković nije dopustila da ohrabri ljude koji prolaze kroz slične situacije, na šta je predsjednica parlamenta odgovorila da je diskusija oko toga ispod svakog nivoa i da ona, za razliku od njega, nema snage da stane pred kamere i govori o tome.

 

- Ja želim da ohrabrim sve one koji prolaze kroz teške trenutke, ne dozvoljavate mi da nastavim.Ovo je skandal koji ste napravili sada. Skandal! - vikao je Nikolić, onda se začulo:

 

- Šta se dereš ti bre klempavi?- rekao je jedan poslanik. Drugi mu je uzvratio: -Ko tebe šta pita majmune jedan - kazao je on, i dobio odgovor:

 

- Kretenu jedan klempavi! Nakon toga uključila se ponovo Gojkovićeva govoreći:

 

- Kolega Nikolić nije lijepo to što govorite meni i mojoj porodici, a možda još neko prlazi kroz tako nešto - rekla je predsednica Skupštine.

 

Poslanici Nove stranke Zoran Živković i Marinika Tepić podnijeli su zahtev da grupa demonstranata, njih 47 juče prati sjednicu Skupštine Srbije sa balkona, međutim predsjednica parlamenta Maja Gojković to nije odobrila. Ova situacija, izazvala je podjele među ostalim poslanicima.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.