x

HITAC KOJI JE ZAUVIJEK SRUŠIO PORODICU: Da li je brat slučajno ubio brata ili je za sve kriv TINEJDŽERSKI LJUBAVNI TROUGAO?

Milošu Jakovljeviću (21) iz Kaluđerice, optuženom da je ubio svog brata Marka (16) u aprilu 2014. trebalo je skoro tri godine da ``otvori dušu`` i konačno prizna da je kriv za ubistvo, koje su od početka pratile brojne kontroverze, lažne izjave i optuženog i njegovih saučesnika, ali najviše teška sudbina roditelja kojima je jedan sin ubijen, a drugi završio u zatvoru.

- Nisam htio da usmrtim svog Marka. Sve se slučajno desilo - izjavio je Miloš prošle nedjelje na suđenju u kom je optužen za teško ubistvo za koje mu prijeti kazna do 40 godina.

 

Prethodno, u januaru, Miloševa odbrana je podnijela prijedlog za sporazumno priznanje krivice ubistva iz nehata, ali je tužilaštvo to odbilo, odlučno ostajući pri stavu da se radi o teškom ubistvu.

 

Istražujući priču, koja od početka važi za jednu od najkobnijih porodičnih drama u Srbiji, ``Blic`` je došao do novih saznanja koji u cijeli postupak unose novu misteriju, ali eventualno i pitanje slučajnosti Miloševog ubistva stavlja pod znak pitanja.

 

Kao i u većini komplikovanih slučajeva, u kojima tek vrijeme dokazuje pravu istinu, tako je i u ovoj drami, na kraju puta ``isplivala`` ljubavna drama, odnosno ljubavni trougao, koji bi sada mogao da bude okosnica slučaja.

 

Jedna djevojka i dva brata. Jedan ubijen, drugi optužen za ubistvo.

 

Marko Jakovljević, naočit i izuzetno lijep momak u svojih 16 godina zabavljao se sa djevojkom iz kraja, T.S.

 

Veza je trajala nekoliko mjeseci. Raskinuli su, a onda su kobne večeri 21. aprila 2014. izašli u dvorište osnovne škole u Kaluđerici, da se pomire.

 

T. S. je došla sa drugaricom i svo troje su sjedili za jednim stolom. Za drugim je sjedio Markov brat Miloš, sa drugarima. Opušteno druženje sve do momenta kada je Marko krenuo da isprati bivšu djevojku i njenu drugaricu.

 

Onda je odjeknuo hitac, koji je zauvijek srušio jednu porodicu.

 

MILOŠEVO SVJEDOČENJE

 

- Ja sam tog popodneva popio dva, tri piva kod prijatelja… Poslije smo otišli u dvorište škole. Sa prijateljima sam sjedio sto pored Markovog. Jednog trenutka sam otišao da mokrim iza zgrade, i tada sam iz žbunja uzeo pištolj koji smo drug Petar i ja tu sakrili dva, tri dana ranije. To je pištolj Petrovog oca. Namjeravali smo da narednih dana pucamo u vazduh u šumi. Zadenio sam pištolj za pojas i vratio se za sto gdje su me čekali prijatelji. Nisam vadio oružje sve dok je Marko bio tu, jer sam se plašio da će me odati roditeljima. Istog trenutka kada je Marko izašao iz dvorišta, ja sam izvukao pištolj da se pohvalim prijateljima. I on je opalio. Sekund kasnije sam čuo vrisak: ``Marko ja pao``, svjedočio je Miloš prošle nedjelje.

 

Rečenicu: ``Marko je pao`` - izgovorila je T.S.

 

Ona i Miloš su ostali uz njega sve dok ga jedan komšija nije odvezao do Doma zdravlja. Marku nije bilo spasa. Hitac ga je s leđa pogodio u srce.

 

Mjesec dana kasnije T.S. je na svom Fejsbuk profilu objavila Markovu fotografiju uz komentar : ``Nijednog više voljeti ne smijem. M. (I emotikon srce).

 

Za to vrijeme u porodici Jakovljevića odvijala se agonija. Oružje, kojim je Marko ubijen nije nađeno na mjestu zločina, ali ga je policija pronašla bačenog u potoku, i iste noći uhapsila Miloša i dvojicu njegovih drugara, koji su sjedili sa njim. Na rukama sve trojice nađene su barutne čestice, ali svi su policiju dali različite izjave.

 

Neposredno poslije tragedije, Miloš je, dok je bio u policiji, svom ocu Goranu ispričao da ne zna ko je pucao, da je bio okrenut leđima kada je Marko pogođen i da je shvatio šta se desilo tek kada je Marko jauknuo. Tokom postupka, sve vrijeme se branio ćutanjem.

 

Roditelji su bili uz njega, svakodnevno odlazeći Marku na groblje i Milošu u zatvor, u kome je bio do februara 2015., kada mu je određen kućni pritvor. Tada je prvi put za medije rekao: ``Nisam ubio brata``. Kućni pritvor ukinut mu je u maju prošle godine, ali kako kaže njegova porodica, samo zakonski, jer Miloš, po svojoj odluci, od tada ne izlazi iz kuće.

 

T.S. poslije Markovog ubistva nije bila aktivna na fejsbuk profilu. Poslije objavljivanja Markove slike i poruke u kojoj mu se zavjetuje na vječnu ljubav, T.S. je objavila samo dvije fotografije, jednu u maturskoj haljinu, i jednu uslikanu na njenoj terasi.

 

VIŠE OD PRIJATELJSTVA?

 

Treća, koja je i privukla pažnju je fotografija objavljena u avgustu 2016. T.S. u Miloševom zagrljaju i poljubac. I srca koja su oboje objavili u komentarima. Ona četiri, on tri.

 

Milošev i Markov otac, Goran koji je posljednjih godina uporno izbjegavao novinare, javio se ``Blicu``, nakon što smo mu predočili da posjedujemo fotografiju koja ukazuje da između Miloša i T.S. postoji nešto više od prijateljstva i da bi to njegovog sina dodatno moglo da dovede u nezgodnu situaciju na sudu.

 

Skrušenog glasa čovjeka koji je prihvatio da svake sekunde živi sa neizdrživim bolom, Goran je rekao:

 

- Miloš se povukao, izolovao. Ne izlazi, niti mu ko dolazi. Jedino dolazi T.S., ponekad. Ona je bila u vezi sa Markom, kratko, pa su raskinuli… Pitao sam Miloša da li su u vezi. On kaže da nisu, da su drugari i da se ponekad dopisuju. Ne znam šta da kažem. Nama je i ovako teško, pa preteško i ništa ne možemo da promijenimo. Ne štitim ga zato što mi je sin, ali siguran sam da je Marka ubio slučajno - kaže Goran.

 

Vršnjaci ubijenog Marka iz Kaluđerice, a sa kojima je ``Blic`` razgovarao uz obećanje da im nećemo pominjati imena, kažu da svi u kraju znaju da su Miloš i T.S. u ljubavnoj vezi, ali, kažu, da to nikome od njih nije čudno.

 

UKLONILI DOKAZE

 

Zajednička fotografija Miloša i T.S. bila je i naslovna njenog FB profila sve do subote popodne, kada je ``Blic`` preko posrednika uspio da stupi u kontakt sa Milošem. Poručili smo mu da smo pogledali fotografije na FB profilu T.S., i pitali da li su u ljubavnoj vezi, otkada, da li je i otkada zaljubljen u nju.

 

Milošev odgovor bio je da to nije tačno, i da ne postoje nikakve fotografije njega i T.S.

 

``To nije moguće``, poručio nam je Miloš.

 

Deset minuta poslije razgovora, sa profila dejvojke uklonjena je njihova zajednička fotografija, i sa ``posta`` i kao naslovna.

 

Previše misterije za jedan slučaj...

 

Advokat: Ubistvo je nesrećan slučaj

 

Advokat Miloša Jakovljevića, Vuk Tufegdžić kaže da je siguran da je ubistvo Marka Jakovljevića nesrećan slučaja.

 

- U trenutku kada je pištolj opalio, Miloš nije mogao da vidi Marka zbog razdaljine, loše vidljivosti, drveća i školske ograde koja je bila između njih. Siguran sam da se ovdje ne radi o umišljaju ni za ubistvo, a kamoli za teško ubistvo. U pitanju je nesreća, koja može da se kvalifikuje jedino kao izazivanje opšte opasnosti iz nehata - kaže Tufegdžić.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.