x

HTC predstavio novi VR uređaj - Vive Pre!

Las Vegas, 6. januar, 2016. - HTC, pionir u polju inovativne pametne tehnologije, najavio je novi razvoj Vive VR sistema, koji predstavlja naredni korak u uvođenju virtuelne stvarnosti na tržištima. Sa Vive Pre, HTC ispunjava obećanje stvaranja potpunog iskustva koji mijenja način na koji komuniciramo, na koji se zabavljamo, kako učimo i treniramo. Za bolju udobnost, ergonomiju i performanse svaka pojedinačna komponenta je u potpunosti redizajnirana. Sa unaprijeđenim vizuelnim doživljajem i svestranošću, Vive Pre stvara svijet bez granica. 

„Kada smo, prije deset mjeseci najavili Vive po prvi put, imali smo ambiciozan cilj da iz temelja zauvijek promijenimo način na koji ljudi komuniciraju i stvaraju vezu sa svijetom“, kazala je Cher Wang, Predsjednica i Izvršna direktorica HTC kompanije. „Od tada je Vive imao odličan prijem kod medija, kritičara industrije, potrošača, te kod stotinu partnera i brendova sa kojima smo sarađivali kako bismo proizveli inspirativan i dinamičan VR sadržaj. Obećanje virtuelne realnosti je već dugo samo obećanje. Danas, stojimo na ivici novog doba. Vive stvara svijet u kojem je ljudska mašta jedina granica“. 

 

Potpuni osjećaj sa novim Vive slušalicama 

 

Novi dizajn Vive slušalica je osvježen i pročišćen kako bi ponudio veću udobnost i na taj način omogućio bolji doživljaj virtuelnog. Slušalice su kompaktnije, sa redizajniranim remenom koji pruža veću stabilnost i ravnotežu. Poboljšani vizuelni sistem sa svjetlijim zaslonom i sofisticiranijom slikom doprinosi jasnoći i dubljem osjećaju prisutnosti. Promjenjivi umeci od pjene oko nosa omogućavaju udobnost i sigurnost. Vive Pre se prilagođava različitim oblicima lica uz kompatibilnost sa različitim vrstama naočala. 

 

Integrisana prednja kamera spaja fizički i virtuelni svijet 

 

Vive Pre unosi elemente stvarnog svijeta u VR carstvo. Razvijena prednja kamera vam omogućava da učinite više unutar i izvan virtuelnog, spajajući fizičke elemente sa virtuelnim prostorom. Mogućnost da sjednete, pronađete piće i nastavite razgovor bez skidanja slušalica je samo početak onog što sada možete. 

 

Poboljšana kontrola

 

Za kompletniji osjećaj VR iskustva, Vive kontroleri su u potpunosti unaprijeđeni ergonomskim dizajnom sa mekšim rubovima, boljom ravnotežom, tipkama sa novom teksturom te grip jastučićima za ugodniji osjećaj u ruci.  Novi, dual stage okidač omogućava glatku interakciju sa predmetima te uz haptičku povratnu vezu omogućava vitalne povratne informacije o interakciji sa virtuelnim svijetom. Novi kontrolori posjeduju integrisane litij-polimerske baterije, sa mikro-USB punjačem, koji omogućavaju jednim punjenjem četiri sata rada.

 

Vive bazne stanice su također redizajnirane za kompaktnije, tiše i poboljšano praćenje rada. 

 

Kompletno rješenje

 

HTC Vive će biti prva VR hardver oprema koja podržava Steam VR. Kreiran od strane kompanije Valve, Steam VR i Chaperone sistemi su optimizirani za korištenje Steam-a, jedne od najvećih online platformi za PC, Linux i Mac igre i softvare. 

 

Oblikovanje industrije virtuelne realnosti

 

Nakon najave Vive-a, HTC i Valve sarađivali su sa hiljadama programera i partnera kako bi stvorili VR sadržaj širokog spektra: od igre i zabave, do zdravstvene i automobilske industrije, maloprodaje i obrazovanja. Zajedno sa 15 Vive partnera, HTC će predstaviti VR aplikacije na CES 2016, pokazujući svijetu potencijal neograničene mašte. Audi, vodeći proizvođač automobila, stvorio je luksuzno maloprodajno iskustvo pružajući kupcima mogućnost istraživanja virtuelnih modela automobila, poput Audija R8 i Dassault-a, kako bi prikazali njihov 3D dizajn u virtuelnoj stvarnosti. Tokom CES 2016, HTC će također predstaviti novi brend za Vive. 

 

Iako je planirano da Vive bude dostupan za kupovinu u aprilu 2016. godine, HTC i Valve će započeti novu godinu sa dodatnih 7 000 uređaja koji će biti dostupni programerima. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.