x

HUMANOST NA DJELU: Memo Haljevac uz pomoć prijatelja održao prvu slikarsku radionicu za djecu!

Prva radionica nazvana “Sarajevo ljubavi moja”, a koja se desila na inicijativu doktora Harisa Mujanovića i našeg akademskog slikara Sulejmana Haljevca Meme, upriličena je danas (1. februara) u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Sve je ovo dio projekta čiji će se finalni dio desiti 14. maja ispred SCC u Sarajevu gdje će se upriličiti nesvakidašnji slikarski performans kojim će Memo pokušati oboriti Ginisov rekord. 

 

- Sve je krenulo danas, iz Pazarića. Pored Šaćira Ametija koji je sa štićenicima Doma proslavio i rođendan, i druge bh. estradne zvijezde su dale svoj doprinos ovom projektu. Vrhunac se desio uz izvedbu Nene Murića “Čudna jada od Mostara grada”. Sve je krenulo još u sedam sati ujutru, a od 11 smo počeli sa svirkom. Djeca, njih 170 štićenika, su naprosto bila oduševljena programom te, kako reče direktor Doma Jasmin Ćermanagić, to je veoma bitno radi socijaloizacije ove djece – kazao je vidno oduševljen Haljevac kojeg već u četvrtak čeka nova slikarska radionica. 

 

Dakle, u današnjem performansu su pored glavnog aktera Meme, Nene Murića, Šaćira Ametija učestvovali i Rialda Lokvančić, Tanja S Đurović, Mirza Vranj, Adis Škaljo...

 

Već 20. februara će se desiti još jedna slična radionica, ali ovaj put mjesto događaja će biti u Domu Bjelave. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.