x

HYUNDAI ELANTRA - AUTOMOBIL 2011. GODINE U TURSKOJ

Hyundai Elantra, najprodavaniji Hyundai model u povijesti, osvojio je još jedno veliko priznanje. Naime, u organizaciji turskog auto magazina Otohaber, popularni Hyundai model osvojio je priznanje »Automobil 2011. godine« u Turskoj.

Prema detaljnim testiranjima (26 kategorija) i sveobuhvatnim analizama Elantra je u žestokoj konkurenciji osvojila prestižno priznanje. Prema riječima žirija Elantra se posebno istakla u aerodinamičnom i fluidnom vanjskom izgledu, prvoklasnim materijalima i praktičnim rješenjima u unutrašnjosti. Kako je navedeno, vožnja Elantre predstavlja čisti užitak.

 

Peta generacija modela Elantra od samog početka je nazvana kao »game changer«, automobil koji ne slijedi već postavlja standarde. Najviši nivo sigurnosti, najniži nivo buke i najbolja opremljenostu segment u ovaj automobil pozicioniraju kao »best buy« u kategoriji.

 

Na BH tržištu Hyundai Elantra dolazi sa odličnim 1.6 benzinskim motorom (132 KS) sa prosječnom potrošnjom od svega 6,1 lit/100 km i sa cijenom već od 28.990 KM do registracije.