x

Halimić: Vjerovali smo ovim momcima!

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je stigla do druge pobjede iz isto toliko utakmica na Evropskom prvenstvu A-divizije.

Izabranici Emira Halimića su u dva dana dobili dvije košarkaške velesile, prvo su jučer savladali Hrvatsku, a danas su bili bolji od Grčke.

 

``Moji saradnici i ja očekivali smo da ova djeca mogu nešto napraviti, ali nikada nismo to javno govorili jer nismo željeli da ih izlažemo pritisku. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo za naredni meč, s obzirom na to da sutra u 18 sati igramo s Latvijom. Naravno, učinit ćemo sve da pokušamo da pobijedimo i kao prvi iz grupe odemo u narednu rundu``, za Fenu je rekao selektor naših kadeta Emir Halimić.

 

Eventualnim trijumfom nad Latvijom naši mladi košarkaši bi se s prvog mjesta plasirali u narednu fazu takmičenja, ali bi i prenijeli četiri boda u novoformiranu grupu, što bi im olakšalo posao za plasman u četvrtfinale.

 

``Svakako da bi nam to puno značilo. Zbog toga ćemo ići maksimalno da probamo da pobijedimo i domaćina. S njima smo igrali na turniru u Turskoj i poraženi smo. Ostali su nam dužni tako da će klinci sve učiniti da im se revanširamo za poraz``, dodao je za Fenu Halimić.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.