x

Hayat TV: Ramazanski program

Ugodne dane posta svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu želimo uz tradicionalni “Ramazanski program” “Hayat TV-a”. Udovoljiti zahtjevima vjerskog programa kao specifične televizijske forme podrazumijeva intimizirati se sa okružjem koje, u ovom slučaju, sobom donosi mjesec Ramazana. Očuvanje tradicije, poštivanje vjerskih običaja i njegovanje porodičnih vrijednosti ključni su ciljevi ovog hayatovog televizijskog proizvoda. Njegovi konzumenti, posredstvom programa u prilagođenoj formi stječu dodatna saznanja o svojoj vjerskoj i kulturno-historijskoj baštini.    

U mjesecu spasa, oprosta, mjesecu ljubavi, mira i ibadeta, Ramazanu, namjera “Hayat TV-a” i ove godine je vrlo jasna: Podsjetiti na istinske vrijednosti, značaj porodice, odgoj novih generacija, učvršćivanje komšijskih i prijateljskih veza, ali i važnosti nas samih kao dijela jedne zajednice. Poštovanje koje uživamo godinama kod gledatelja daje nam dodatnu snagu i veću želju za što kvalitetnijim televizijski sadržajem.  Svjesni činjenice da živimo u vremenu kada najmanje naglašavamo dobro -  dobre stvari oko nas, nastojaćemo da do gledatelja stižu samo dobre poruke. Da to budu dani koje provodimo zajedno i to u što većem broju. Nastojaćemo opravdati činjenicu da stotine hiljada ljudi osjeća posebnu atmosferu tih dana putem našeg “Ramazanskog programa”  – ističu iz Hayat televizije. 

 

              I ove godine veliki broj članova hayatove porodice radi na realizaciji “Ramazanskog programa” koji će naši gledatelji pratiti svih dana Ramazana. Ako je istina, da što se radi sa ljubavlju mora imati uspijeh, onda vjerujemo da će i ove godine “Hayat TV” u  domovima svih gledatelja biti još jedan gost prije i poslije iftara, u terminu u kojem traje svakodnevni “Ramazanski program”. U vremenu dok svaka domaćica priprema iftar, i u studiju će biti pripreme u toku, kuhar Sejo Smajić svakodnevno će davati nove ideje, savjete kako na što brži i lakši način pripremiti iftar u ovim toplim i dugim danima. U drugom dijelu studija sa voditeljima i našim gledateljima svoje životne priče dijelit će i brojni gosti. Neke od njih već poznajete, a neke ćete vidjeti prvi put, a oni će svojom toplom rječju, iskrenošću duše u ramazanskim danima biti dijelom i vaših iftara. 

Posjetićemo i one koji su zaboravili da nigdje kao u Bosni i Hercegovini neće naići na ljude kojima kad pozvonite na vrata, imate odmah poziv u dom. Tako će i vrata “Hayat TV-a” brojnim gostima otvoriti voditeljski trojac, Faruk Čaluk, Ammar Švrakić i Dalila Omerović. Posebnu će emociju i energiju, sigurni smo, osjetiti svi naši gosti koji će pokucali na vrata Hayat TV-a.  

 

            “Ramazanski program” u vremenu prije iftara počinje prvog dana Ramazana, odnosno 28. juna u 19:40h. 

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.