x

Hero MotoCorp kupio dio razvoja od Erik Buell Racinga!

Dokumentacija koju je Hero MotoCorp priložio burzi u Bombayu otkrila je kako je ovaj indijski proizvođač dvokotača otkupio od EBR-a dio razvojnih projekata na kojima je posrnuli američki brand radio. Ovo nije nimalo čudno kada znamo da je upravo Erik Buell Racing za Hero razvijao nove motocikle malenog obujma čiji je nastanak zbog propasti EBR-a stao…

Hero MotoCorp kupio je od EBR-a sve vezano uz razvoj motocikala na kojima su ova dva branda zajedno radila. Indijski je brand Buell opskrbljivao novcem, da bi Buell za uzvrat radio na novim dvokotačima koje je Hero trebao uvrstiti u svoju globalnu ponudu. Američka podružnica Hero-a kupila je tako za 19.6 milijuna kuna “vlasništvo nad određenim opipljivim i neopipljivim sredstvima EBR-a, te su ona postala dijelom Hero MotoCorp-ova intelektualnog vlasništva.

 

Kako je Hero MotoCorp bio jedan od EBR-ovih kreditora lako je moguće da su Indijci svoja potraživanja prema Erik Buell Racingu zamijenili upravo ovim paketom. Što se pak tiče ostatka EBR-a i njegovog vlasništva dražba na kojoj će oni biti prodani raspisana je za ovaj tjedan.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.