x

Hodžić: Kvalitetniji smo i iskusniji od Iskre!

U kantonalnom derbiju sutra će u okviru 3.kola A-1 lige naše zemlje u Travnike snage odmjeriti KK Promo Donji Vakuf i KK Iskra iz Bugojna. 

Donjovakufljani su u prvom kolu bili slobodni a u drugom su savladali Gradinu sa 88:69, dok su Bugojanci u prvom kolu poraženi od Burcha (49:75), a zatim su u drugom savladali Turbinu iz Jablanice 79:77.

 

- ``To je ekipa sa kojom mi nismo igrali četiri jer smo mi bili u višem rangu, a oni su tek ove godine se plasirali u A-1 ligu. Kada su ovi lokalni derbiji u pitanju tu teško da ima favorita. Lično smatram da ja imam kvalitetniju i iskusniju ekipu. Veliki broj igrača koji igra u Iskri su momci kojima sam ja bio trener. To su dvojica Pandža, Seferović, Kurić koji je naš igrač tako da ih približno poznajem``, istakao je za SportSport.ba trener KK Promo Suad Dudo Hodžić.

 

Našeg sagovornika smo pitali koje su ambicije njegovog tima u ovoj sezoni.

 

- ``Naša mana je što nismo imali adekvatnu sportsku dvoranu, ali se nadamo  za 15-20  dana da će se završiti.  Što se tiče ciljeva koje smo dobili od rukovodstva kluba to je prije svega opstanak u ligi i ako je moguće što mirnije zimovanje u A-1 ligi``, dodao je Hodžić.

 

Duel između KK Promo i KK Iskra Bugojno igra se u Sportskoj dvorani Travnik sa početkom u 19 sati. Ulaz je 2 KM. 

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.