x

Honda S2000 ima poučnu demonstraciju!

Zapravo nema Honda, nego vloger Jason Fenske na svom YouTube kanalu na kojem pokušava biti koristan u objašnjavanju stvari ljudima.

Vlog je, podsjetimo, blog koji se radi putem videa. Upravo tim hobijem se bavi i Jason Fenske koji je tako objedinio svoju struku i ljubav prema snimanju. Evo mladića ovdje da ga malo upoznate. No, sad se bacimo na ono što nam pokušava reći u jednom od svojih videa na kanalu. U pitanju je nešto što ste sami vjerojatno htjeli učiniti, ali iz opreza nikad niste. A ako niste nikad ni poželjeli, sigurno ste se barem pitali što će se dogoditi i koliko će potrajati veliki balon dok ne sklizne preko ispušne cijevi ili ne pukne. Da, ovdje je bilo potrebno imati automobil, dvije ispušne cijevi i dva veća balona.

 

Ovdje Fenske podvrgava svoju osobnu Honda S2000 na ispitivanje s balonima na ispušnim cijevima, kao vizualnu pozadinu radi lakšeg objašnjavanja volumena zraka jednom pokrenutog motora. I prije nego što se oznojite zbog ideje zlostavljanja motora ovog Honda S2000 vozila, pogledajte razjašnjenje i za to u videu. Nema puno rizika kod ovog postavljanja para balona na svoje ispušne cijevi jer je u pitanju moderan motor s unutarnjim izgaranjem, ali Fenske svejedno upozorava da pritom nikako ne predlaže da tako nešto izvodite kod kuće. Nikad se ne zna s mogućim oštećenjima.

 

Honda S2000 je 2.0 litarski motor pa se u videu uspoređuje s Bugatti Chiron monstrumom od 8.0 i vuku se paralele jednostavnom matematikom. Tako saznajemo i razliku u konačnim minutama koje su „preostale“ prostoru potencijalno zatvorene garaže i tako konačno razlici između motora na praktičnoj razini. Naravno, kod ovog eksperimenta je u pitanju znatno dulje potrebno vrijeme za to nego što bi rezultat bio da je upotrebljen Chiron.

 

Uostalom, saznajte sami u videu što i kako. Uživajte u demonstraciji dok se komentatori ispod bave šaljivim stvarima poput zahvala, jer sada znaju „koliko će im vremena točno trebati da se uguše u svojoj garaži“ ili da bi bilo „bolje isprobati test s kondomima“.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.