x

Honda Urban EV – koncept koji nam se jako sviđa!

Među svim nenormalno futurističkim koncept na Frankfurt Auto Showu, Hondina električna retro igračka na žalost nije uspjela privući mnogo pažnje. Mogu shvatiti zašto, no ipak mislim da će ovaj automobil biti puno zabavniji od mnogo većih i bržih automobila.

Prvi Civic proizveden je 1973. godine, u pravo vrijeme za naftnu krizu u SAD-u te je upravo zato i bio toliko uspješan. Ovaj model Honda Urban EV, bi se u Europi trebao pojaviti tijekom 2019. godine, no o američkom tržištu se još nisu izjasnili. Trenutni Civic je za više od jednog metra dulji od svog pradjeda tako da će Urban EV svakako predstaviti neku vrstu povratka osnovama.

 

Pod osnovama nikako ne mislim da je ovaj automobil dosadan, već upravo suprotno. Umjesto uobičajenih sjedala ima dvije klupe, unutrašnjost je prepuna drvenih elemenata. Interijerom ipak uvelike dominira vjerojatno najveći ekran koji sam ikad vidio u automobilu. Nikako ne mogu preskočiti ni legendarna „samoubilačka“ vrata koja dodatno pridonose već poprilično bogatom karakteru ovog automobila. Honda se ovime na neki način uspijeva odmaknuti od većine dosadnih, šablonskih malih automobila i ako se konačni automobil neće pretjerano razlikovati od koncepta mislim da će u tome i uspjeti. Za očekivati je da LED ekrani na prednjem i stražnjem kraju neće ući u proizvodnju, a nisam pretjerano optimističan ni po pitanju „samoubilačkih“ vrata. O dometu, ostalim tehnikalijama i cijeni ništa nije poznato, ali lijepo je vidjeti nešto svježe u svijetu automobila.

 

Izvor: Automobili.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.