x

ILIDŽANSKA OAZA ZDRAVLJA: Admir Kovač čini čuda!

Admir Kovač prije nekoliko mjeseci uručio je vrijedan dar Sarajevu i cijeloj BiH. Riječ je o najsavremenijoj ustanovi za alternativno liječenje bioenergijom, kundalini reikijem, informoterapijom, homeopatijom, rekonekcijom i nizom drugih provjerenih i efikasnih metoda. Ono što se na prvi pogled odmah može zapaziti, jeste evropski standard i stil Admirove ordinacije koji naši građani rijetko imaju priliku vidjeti.

- Trudili smo se da sve bude profesionalno i pazili smo na svaki detalj. Ordinacija posjeduje sve neophodno, ali ono što je bitnije od samog uređenja jeste da smo cijene prilagodili bosanskom džepu. Napominjem da nam je osnovni cilj dobrobit ljudi - naglašava Admir, vlasnik ordinacije.

 

Admir je rođen u Foči. Zbog poslovnih obaveza oca Azema, jedan period života proveo je u Mrkonjić Gradu i Bosanskoj Gradišci.  Međutim, ratni sukobi su ga u 21. godini života odveli u Austriju čiji je i danas državljanin.

 

- U Austriji sam napravio zavidnu karijeru i radio sam razne poslove. Imao sam i vlastiti biznis. Hvala Bogu, materijalno sam se obezbijedio i ostvario sve što sam želio. Međutim, nije sve u materijalnom. Zbog toga sam i poželio da se vratim i ponudim našim građanima jedan sasvim novi, profesionalniji i udobniji pristup efikasnom liječenju - objašnjava Admir, vlasnik nekolicine certifikata i diploma za liječenje koje je dobio od najeminentnijih svjetskih stručnjaka.

 

Kaže kako je od rođenja bio drugačiji od ostale djece. Dok je druge zanimala igra i zabava, on je uživao u knjigama, posebno onim čija tematika su bile razne misterije. Tvrdi kako je već tada imao proširenu svijest i kako je znao da postoji viša sila koja upravlja svime. 

 

- Kako mi je život bio turbulentan, svoju ljubav prema tim temama sam zapostavio. Uplovio sam u materijalni svijet i u njemu se dobro snašao. Tako je potrajalo sve do 2008. godine kada mi je umro otac. Tu kao da se desio neki klik. Vratila mi se stara svijest i potreba da se posvetim učenju. Shvatio sam da se život ne sastoji samo od materijalnog nego da postoje i drugi svjetovi oko nas - objašnjava Admir.

 

Dalji tok događaja pripisuje višoj sili. Situacija je bila takva da nije imao kuda nego se okrenuti izučavanju alternativnih metoda liječenja.

 

- Prvo sam ja upao u neku psihičku krizu. Imao sam košmare zbog događaja iz rata, moja supruga Mersiha također je bila loše, medicina nije imala lijeka, bio sam primoran da sam nešto poduzmem - kaže Admir.

 

Otisnuo se u alternativnu medicinu. Na početku stidljivo, a onda sve žustrije Materijalni svijet sve više je napuštao. Napustio je sve sporedne poslov koje je radio do tada. Supruga Mersiha bila mu je najveći problem. Psihičke krize koje je preživljavala Admiru su teško padale. Svi medicinski nalazi bili su uredni, a ona je bila izuzetno loše.

 

- Jednog dana, kada sam iscrpio sve mogućnosti, sjeo sam i zavapio. Pa, Bože, šta mi je više činiti. Tada, kao da sam čuo glas, kao da je neku bio pored mene i izgovorio mi dvije riječi na uho - kundalini i reiki. Od tada je krenuo neki novi život za mene i moju porodicu - kaže Admir, otac dvije prekrasne djevojčice. Nedugo nakon toga imao je susret sa, kako kaže, jednim Rusom koji ga je uveo u tajne reikija. Imao je prvu inicijaciju, drugu, treću, i sam je postao majstor reikija. Znao je da je on taj koji suprugu mora riješiti zdravstvenih problema.

 

- Tako je i bilo. Kada sam njoj uradio inicijaciju, Mersiha je progledala, postala druga osoba i potpuno ozdravila. Vraćajući film unazad, znao sam i zbog čega je oboljela. Naime, nekada je imala pad na leđa i povrijedila je kičmu. To kod žena može biti jako opasno. Padom na kičmu oslobađa se upravo ta kundalini energija koja hoće da iziđe vani, ali ne može jer su čakre začepljene. Ona tinja u osobi i od nje pravi „pretis lonac“ koji svakog trenutka može da eksplodira. Čim smo pročistili čakre i oslobodili tu energiju, Mersiha je potpuno ozdravila - objašnjava Admir.

 

Shvatio je da je liječenje i pomaganje drugima njegov dar i poziv. Shvatio je da je samo tako potpun, da je to ono što mora raditi. Krenulo je dodatno izučavanje i usavršavanje. 

 

Obišao je svijet u potrazi za najboljim i najeminentnijim stručnjacima iz ovog polja, stigao je na školovanje čak do Indije. Danas je Admir međunarodni certificirani praktičar rekonekcije i rekonektivnog liječenja, certificirani PranaVita terapeut-bioenergičar, certificirani kundalini reiki majstor, te posjeduje certifikat za liječenje viskom i radiesteziju.

 

- Osim toga, razvio sam i vlastitu metodu liječenja bioenergijom koju sam nazvao Life Flower Healing (LFH) pomoću koje pomažem kod niza oboljenja - naglašava Admir. Svih ovih godina pomagao je bolesnima širom svijeta, ponajviše u Austriji Međutim, prije dvije godine javila mu se želja za Bosnom.

 

- Bili smo ovdje na odmoru, obišli nekoliko energetskih mjesta i ostali impresionirani. Znali smo da je to ono gdje želimo biti i raditi. Jednostavno, neka viša sila nas je dovela zbog nekih viših ciljeva. To je prije svega pomoći ovom napaćenom narodu i zaštititi ga od raznoraznih utjecaja - pokušava Admir prezentirati svoje ciljeve. Ako je suditi po onome što je do sada uradio, naši građani imaju razloga za optimizam. Jedan je od rijetkih koji je obratio pažnju na svaki detalj u ordinaciji kako bi se klijenti osjećali udobno.

 

- Svaki pacijent je priča za sebe i svakome se mora pristupiti individualno, a liječenje mora biti holistički. Pacijenta posmatramo i sa fizičkog, i sa mentalnog, i sa duhovnog aspekta. Tek tada možemo garantirati uspjeh. Vodilja nam je poznata konstatacija da „zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa“ - naglašava Admir Kovač, koji kaže kako u Centru “LIFE FLOWER” djeci tretmane ne naplaćuju. Oni su njihovi posebni klijenti, imaju posebnu i besplatnu uslugu.

 

Centar se nalazi na Ilidži u okviru Grand Centra (Stambeni ulaz na prvom spratu ulaz E -Preko puta Opštine). Zrači pozitivnom energijom zahvaljujući uređenju po Feng šuiu. Radi svakim radnim danom i nudi besplatne konsultacije.

 

U okviru Centra za alternativno liječenje „Life Flower“ pružaju sljedeće usluge:

 - Bioenergetsko liječenje (Prana Vita terapija)

- Rekonektivno liječenje

- Lična Rekonekcija

- Kundalini Reiki

- Informoterapija i Kompjuterska diagnostika sa SCIO - Kvantnim Biofidbek i Biorezonantnim uređajem

- Liječenje viskom

- Radiestezija

- Homeopatija 

- Svjetlosna terapija

- San Sai Sanjeevini

- LIFE FLOWER HEALING ( Metoda po Kovač Admiru )

 

Centar za alternativno liječenje „Life Flower“ uspješno liječi i pomaže pri liječenju: bolova kičme, bubrežnih bolesti, stresa, migrena, noćnih mora, nesanica, negativnih misli, depresije, psihoze, uroka, napada panike, dijabetesa, skolioze, hepatitsa, osteoporoze, hepatitisa, slabosti i vtoglavice, klimaksa, visokog tlaka, srčanih problema, artritisa, loše cirkulacije, kod prestanka pušenja, astme, boljih odnosa u porodici, bolje komunikacije, multipleks skleroze, lupusa, psorijaze, epilepsije, alkoholizma, karcinoma, mioma, sinusa, hrkanje i drugo.

 

Svi tretmani Bioenergijom (traju od 30-60 minuta) 45 KM, 3 tretmana popust od 20 % ( 108 KM), Informoterapija 90 KM ( 2 sata).

 

KONTAKT INFORMACIJE CENTRA ZA ALTERNATIVNO LIJEČENJE

Radno vrijeme: 
Ponedjeljak - Petak 9:00 - 17:00 
+387 61 321 025
Butmirska cesta 16/1 (Grand Centar Ilidža)
I sprat, ulaz E11

71000 Sarajevo, BiH

(Aura.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.