x

Igrači FK ``Sarajevo`` odigrali utakmicu sa mališanima!

U okviru trećih "BH Telecom Sportskih igara mladih" u Sarajevu je 2. jula na pomoćnim terenima stadiona Koševo prvi put održan "Coca-Cola Cup" u malom nogometu za kategoriju 1997. godište i mlađe.

Takmičenje je najavljeno svečanim doručkom za medije, na kojem je govorom Ane Kljaić Balenović, regionalne direktorice komunikacija i odnosa s javnošću kompanije ``Coca-Cola Adria``, otvoren prvi bh. Coca-Cola Cup u Sarajevu.

- ``Izuzetno nam je drago što smo partner Igara. Bosna i Hercegovina je jedna od 12 zemalja u Evropi u kojoj se održava Coca-Cola Cup u malom nogometu, a još smo ponosniji što se ovo takmičenje odvija u 19 bh. gradova. Svjesni smo da je od malih nogu potrebno paziti na fizičku aktivnost i razvijati se kroz sport, te upravo zato i organizujemo ovaj vid takmičenja``, rekla je KljaićBalenović.

Prisutnima se obratila i zamjenica ministra civilnih poslova BiH gospođa Denisa Sarajlić Maglić, koja je istakla da Ministarstvo svesrdno podržava Igre. Nakon njenog govora, gospođa Sarajlić Maglić izvela je početni udarac, a prisutni predstavnici vlasti - Damir Mašić, federalni ministar obrazovanja i nauke, Adnan Džindo, pomoćnik federalnog ministra kulture i sporta, Damir Marjanović, kantonalni ministar za obrazovanje, nauku i mlade, te Aljoša Čampara, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, zajedno sa fudbalerima FK "Sarajevo" i djevojčicama iz timova FK "Biser" i "SFK 2000" odigrali su trominutnu utakmicu .

Ministar Marjanović dao je dva gola za svoj tim, a ministar Mašić je prokomentarisao kako se nada da ``djeca ipak neće zamjeriti Marjanoviću.``

Mališani su, uz mnogo zabave i smijeha, imali priliku pokazati svoje sportske vještine, a oni najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji plasirali su se na finalno takmičenje Igara koje će se održati u Sarajevu od 20. do 24. augusta ove godine.

Osim u malom nogometu za stariju kategoriju, u Sarajevu se u okviru Igara održavaju i takmičenja u malom nogometu za kategoriju 2001. godište i mlađe, odbojci, odbojci na pijesku, uličnoj košarci, igri ``između dvije vatre``, šahu, tenisu, stonom tenisu i badmintonu.

Nakon Sarajeva, Igre i "Coca-Cola Cup" posjetit će još 14 bh. gradova.

Tekst:Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.