x

Instalirajte ovu aplikaciju umjesto Facebooka i telefon će vam se drastično ubrzati!

Facebook Lite je verzija Facebook aplikacije koja nudi osnovnu funkcionalnost, ali ne usporava previše telefon i ne troši puno podataka za prenos interneta. Mark Zakerberg se pohvalio kako Lite verziju Facebook aplikacije koristi više od 200 miliona ljudi širom svijeta i da taj broj stalno raste.

Na Facebook Lite aplikaciji sve je svedeno na minimum i manje zahtjevno, pa i sama aplikacija, koja zauzima manje memorije, skladišti manje podataka u uređaju i troši manje resursa.

 

Facebook Lite se brzo učitava, a aplikacija je namijenjena i vrlo starim Android uređajima, a radi čak i na EDGE mreži i sporim internet konekcijama.

 

Aplikacija je dostupna i kod nas i možete je besplatno preuzeti u Play Store-u i koristiti je umjesto klasične Facebook aplikacije.

 

Messenger je takođe dio Facebook Lite aplikacije, kao što se nekad nalazio unutar Facebook aplikacije, što znači da ni tu aplikaciju koja troši ogromne resusre ne morate imati instaliranu na telefonu.

 

Dokazano je da će vam telefon “prodisati” kad izbrišete Facebook i Messenger aplikaciju, pa je možda došlo pravo vrijeme da pređete na Facebook Lite.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.