x

Ishrana od koje će vaša koža zablistati!

Ako ste donijeli odluku da počnete da se zdravo hranite to je dovoljno za početak. Bez obzira na to koji razlog za to imate, principi su isti.

Modeli izgledaju sjajno na fotografijama kao i na modnim pistama. Neke tome mogu da zahvale sjajnoj genetici, ali bez obzira na to, sve one moraju da vode računa o ishrani koja utiče na njihov fizički izgled, ali i sjaj kože, piše “Tuzlanski“.

 

Evo koje namirnice se nalaze u jelovnku svake ljepotice čije blistavo lice vas posmatra sa stranica magazina:

 

Mrkva

 

Beta karoten u mrkvi je preobraćen u vitamin A, sastojak koji održava kožu zdravom i lijepom. Vitamin A sadrži antioksidante i na taj način pomaže sprječavanju sitnih bora, linija i nepravilnosti na koži.

 

Zeleni čaj

 

Antioksidanti koji se nalaze u zelenom čaju pomažu da izbacite slobodne radikale, zbog kojh nećete izgledati umorno i starije nego što jeste. Zeleni čaj takođe pomaže u smanjenju stresa, omogućujući tijelu dobru podlogu za odmor i dobar san, koji su neophodni za održavanje ljepote.

 

Citrusi

 

Nije tajna da su citrusi odlični izvori vitamina C, sastojka poštovanog zbog njegovih odličnih moći. Osvježavajuć i lijep način da unesete vašu dnevnu količinu vitmanina C su prirodno cijeđeni sokovi poput onih od narandže, grejpa i limuna.

 

Paradajz

 

Paradajz je bogat antioksidantima, a u svijetu modelinga on je važan sastojak za sjajnu kožu. I vi to možete učiniti da postignete sjajan fizički izgled tako što ćete ga uvesti u redovan meni.

 

Bademi

 

Zdrave masti u bademima daju energiju koja vam je potrebna za redovno vježbanje i rad organizma. Oni su takođe ukusne grickalice, koje vas čuvaju daleko od onih koje mogu potpuno da unište i vašu figuru i zdravlje.

 

Nezaslađeni jogurt

 

Jogurt bez dodatka šećera, raznih ukusa i ostalih nepotrebnih sastojaka je dobar za vaše zube i kosti. Bilioni dobrih bakterija u jogurtu pomažu probavu, što smanjuje nadutost.

 

Sir

 

Modeli moraju da imaju savršen osmijeh. Konzumiranje tvrdih sireva je visoko preporučljivo jer pomaže u prevenciji od oralnih bakterija koje uzrokuju probleme sa desnima i karijesom.

 

Povrće

 

Hranljivo je i sadrži veoma malo kalorija, a visok postotak povrća na vašem tanjiru čini čuda i za vaše zdravlje. Zeleno lišće posebno je bogato vlaknima koji vas čine sitim dugo vremena. Vlakna pomažu u smanjenju nadutosti abdomena, sjaju kože i maladačkoj ljepoti.

 

Kao što možete da vidite, nema potrebe za preskupim intervencijama i tretmanima kože, sve što treba da uradite je da zapravo vodite računa o sebi, a najbolje je da počnete sa ishranom i zdravijim načinom života.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.