x

Ispirete tjesteninu nakon kuhanja? `To je strogo zabranjeno!`

Iako mnogi misle da znaju skuhati tjesteninu, neke stvari ipak rade pogrešno. Ovo su savjeti jednog od naših najboljih chefova – Andreja Barbierija.

Tjestenina je uvijek jednostavno rješenje za brzi ručak ili večeru, no važno je znati ove sitne kulinarske trikove velikog chefa Andreja Barbierija kako bi ta tjestenina bila savršena.

 

1.    Veliki lonac

 

Za početak kulinarske pustolovine u kojoj glavnu ulogu ima tjestenina važno je pripremiti dovoljno veliki lonac. Imajte na umu da tjestenina treba dovoljno mjesta za kretanje pa tako Barbieri savjetuje da za pola kilograma tjestenine najbolje je uzeti lonac od minimalno osam litara vode. Poklopac vam neće trebati. Tjestenina se kuha otklopljena.

 

2.    Sol

 

Tjestenina se mora kuhati u obilnoj količini vode kako se ne bi zalijepila, a važno je posoliti vodu kako bi tjestenina bila ukusnija budući da je sama po sebi neslana. Na pola kile tjestenine savjet velikog chefa je pet do šest grama soli.

 

3.    Vrela voda

 

Prije no što dodate tjesteninu u vodu, vodu treba pustiti da jako provre. Mjehurići se ne smiju slegnuti ako vodu promiješate. Nakon što dodate tjesteninu, promiješajte je kako se ne bi zalijepila i pojačajte vatru tako da voda što prije opet provre.

 

Prema savjetima slavnog suca MasterChef kuhinje malo ulja prilikom kuhanja je potrebno samo ako je tjestenina svježa od jaja. Ukoliko kuhate kupovnu tjesteninu, ulje vam ne treba.

 

5.    Ispiranje nakon kuhanja

 

Andrej Barbieri naglašava: `Tjesteninu ne treba ispirati nakon kuhanja. To je strogo zabranjeno`. Tjestenina se ispire samo ukoliko pripremate salatu pa vam ne treba dodatni škrob iz tjestenine. Voda u kojoj se tjestenina kuhala sadržava škrob i doprinosi okusu jela kojeg pripremate. Tjesteninu samo procijedite i pomiješajte s umakom.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.