x

Istinita ispovijest jedne žene: ``Zbog njega sam smršala 50 kilograma, a on me varao!`` (FOTO)

Dok je Karen Reidy ležala u zagrljaju svom momka, morala se uštinuti. S mnogo kilograma viška i 12 godina starija od njega, pitala se zašto bi on uopće htio biti s njom.

Ali Sakir Candan ju je uvjerio da je njihova ljubav prava i Karen je vjerovala da je konačna našla ljubav svog života.

 

Kako su mjeseci prolazili, Karen je naporno radila svaki dan kako bi uštedjela dovoljno novca za let do Sakira. Išla je biciklom na posao, prestala jesti vani, a sve kako bi uštedjela novac.

 

Uskoro je počela i mršati, a nakon što ju je Sakir zaprosio, nije mogla dočekati da obuče vjenčanicu. Ali Kareninoj sreći je došao kraj kad je na Facebooku otkrila da je Sakir vara, pa je prekinula njihove zaruke.

 

- Moje srce je bilo slomljeno. Sakir je bio cijeli moj svijet. Kada sam pogledala Facebook stranicu jedne žene, tamo je bila fotografija kako je on grli, a nosio je majicu koju sam mu ja kupila – priča Karen (40).

 

Ispostavilo se da joj je čak slao razglednice dok je bio na odmoru kod mene.

 

- Ne mogu vjerovati da sam se zaljubila u njega. Slomio mi je srce. Jedina dobra stvar je da sam smršala 50 kilograma.

 

Hotelska radnica Karen prvi put je srela Sakira u septembru 2012. godine, na odmoru u Icmeleru, u jugozapadnoj Turskoj. Njena majka je iznenada preminula u martu, pa je Karen otišla na odmor kako bi se malo oporavila. Također, tek je bila izašla iz duge veze.

 

- Nikad prije nisam bila u Turskoj, a htjela sam jedno novo iskustvo, da se moj um malo odmori.

 

Upoznala je Sakira (26), a kako su pričali dugo u noć, odmah su ‘kliknuli’.

 

- Bio je 12 godina mlađi od mene, ali sam se stvarno zaljubila. Bio je šarmantan i veoma samouvjeren. Kad gledam unatrag, bila sam vrlo osjetljiva zbog smrti majke. Imala sam puno kilograma, i pitala se zašto bi me on želio. Ali zbog Sakira sam se osjećala seksi i samouvjereno.

 

- Kada je došlo vrijeme da idem kući, on me u suzama natjerao da obećam kako ćemo ostati u kontaktu i da ću ga posjetiti uskoro. Mislila sam da to neće uspjeti, ali čuli smo se skoro svaki dan. Slao mi je poruke svaki dan, govorio kako mu nedostajem. Svoje male ljubavne poruke potpisivao je nadimcima – Spartacus ili Emre.

 

- Satima bismo pričali telefonom, a on bi čak svojoj majci dao telefon iako nije razumjela ni riječ engleskog.

 

Njihova veza postala je intenzivnija, pa je Karen letjela u Tursku svakih nekoliko mjeseci. Putovali su po Europi, a Karen je snosila sve troškove. Kupovala je Sakiru i cipele, odjeću, novi mobitel i bicikl-

 

- Sad vidim da je bilo glupo, ali sam bila zaljubljena. Sakirova porodica je siromašna. Planirali smo zajedniču budućnost, pa je izgledalo prirodno da dijelimo sve što imamo. Vjerovala sam mu.

 

- Jedina stvar koju mi je ikad kupio je šoljica, i to za moj 40. rođendan. Čak sam kupila i svoju rođendansku tortu.

 

Između njihovih susreta Karen je radila šest dana u sedmici, štedeći svaki novčić za putovanja s njim.

 

Smršala je sa 120 na 70 kilograma.

 

- Djelomično sam smršala jer sam bila zaljubljena, nisam željela jesti.

 

Nije htjela trošiti novac na hranu i piće kako bi što više uštedjela za putovanja. Svaki put joj je govorio kako dobro izgleda, pa joj je to bio još veći poticaj.

 

Prošle jeseni je Sakir zaprosio Karen, a na zaručničkom prstenu ugravirano je njegovo ime.

 

- Bila sam tako iznenađena kad je kleknuo i zaprosio me, bila sam tako sretna. Bila sam totalno zaljubljena i osjećala da imam sve što sam ikad željela.

 

U februaru ove godine, na odmoru u Ohridu (Makedonija) planirali su budućnost, Sakir je ugovorio da Karen upozna njegovu porodicu. Planirali su preseliti u Ohrid i tamo otvoriti firmu zajedno.

 

Karen je u maju trebala ponovo u Tursku, ali Sakir je tražio da odgode kako bi uštedjeli više novaca.

 

Ali, nekoliko dana kasnije Karen je dobila poruku od žene po imenu Susan, koja je tvrdila da i ona viđa Sakira već nekoliko mjeseci.

 

- Bila sam na poslu kad sam dobila poruku. Napisala je da želi razgovarati sa mnom o Emreu, što je jedno od imena koje je koristio. Rekla mi je da su se viđali od oktobra prošle godine. U početku nisam vjerovala, bilo mi je loše.

 

- Ali kad sma otišla na njen profil na Facebooku, vidjela sam fotografiju na kojoj je Sakir grli, a nosio je majicu koju sam mu ja kupila. Bila sam uništena, cijeli svijet mi se srušio. Tada joj je Susan rekla da joj je Sakir jedino kupio šoljicu, Pokazala joj je fotografiju i vidjela da je ista kao njena, koju je dobila za rođendan.

 

- Osjećala sam se kao budala, ali više od svega, moje srce je bilo slomljeno.

 

- Nazvala sam Sakira i prvo je poricao, a onda je priznao. Rekao je: “Sve što ona kaže je istina”. Priznao je da joj je poslao razglednicu iz Ohrida, putovanja koje sam ja platila. Ostala sam bez teksta. Shvatila sam da me nikad nije volio.

 

Ona i Susan su sklopile čudno prijateljstvo.

 

- Nadam se da će žene vidjeti njegovu sliku i držati se dalje od njega.

(bosnjak-ks.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.