x

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE NA IBARSKOJ: Majka dozivala mrtvog sina (8), još ne zna da je preminuo!

RAŠKA - Stravična tragedija koja je u subotu zadesila porodicu Samailović zavila je u crno naselje Supnje kod Raške, koje će danas na vječni počinak ispratiti osmogodišnjeg Lazara. Dječak je, podsjetimo, poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjučer na Ibarskoj magistrali kod mjesta Bare, kada se automobil u kome je bio sa majkom Tanjom (38) direktno sudario s kamionom.

Nesrećna žena je zbog teških povreda prebačena u kragujevački klinički centar, gdje joj predstoji više operacija.

 

Rođaci Samailovića jučer su prepričavali strašne scene iz bolnice, gdje je nesrećna majka, čitave noći, dozivala mrtvog sina. Niko od rođaka, ali ni ljekara, kako su rekli rođaci, nije imao snage da joj saopšti da je mali Lazar nastradao.

 

Kuća Samailovića u Supnju jučer je bila u teškoj žalosti, dolazili su rođaci, komšije i prijatelji da izjave saučešće.

 

- Ne možemo da povjerujemo da se ovakva tragedija dogodila. Teško nam je od pomisli da malog Laze više nema, da ga više nikad nećemo vidjeti kako našom ulicom odmiče u školu sa rancem na leđima - kroz suze su pričale komšije Samailovića u Supnju.

 

Oni kažu da se nesreća dogodila u trenutku kada su se Tanja i Lazar kolima vraćali kući iz Čačka, gdje su bili u posjeti rodbini. Pod još nerazjašnjenim okolnostima „pežo“ u kome su bili njih dvoje sudario se sa teškim kamionom koji je dolazio iz pravca Raške. Teško povrijeđeni dječak i njegova majka hitno su prebačeni u bolnicu u Kraljevu, gdje su ljekari 45 minuta bezuspješno pokušavali da reanimiraju dijete.

 

- Tanjin muž Milovan bio je u Raški sa dvojicom mlađih sinova i svi su sa nestrpljenjem očekivali Tanjin i Lazarov povratak. U posjeti rođacima bili su tri dana, a vraćali su se dan uoči porodičnog slavlja.  Mlađem sinu je trebalo danas da slave rođendan, a sada ih je zadesila ova stravična tragedija. To su divni i vrijedni ljudi. Nisu zaslužili da ovo dožive - pričali su jučer komšije porodice.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.