x

JEZIVI SUSRET ŽRTVE I SADISTE Marija Ferizović: Kako možeš da me gledaš u oči i lažeš!? Najstarija kćerka je gledala kako jedem izmet!

Suđenje Ahmetu Marinkoviću, koji je optužen da se danima iživljavao nad svojom nevjenčanom suprugom Marijom Ferizović (22), nastavljeno je jučer. Marinković, kog i dalje zastupa advokat po službenoj dužnosti, ranije nije želio da se izjasni o krivici, rekavši da nije ni psihički ni fizički spreman za to, mada razloge nesposobnosti nije naveo.

Marinkoviću je produžen pritvor, a saslušani su Marija Ferizović i njihov stanodavac, kao i policajac koji je bio na uviđaju. Nakon što su saslušani, sudija je naložio suočavanje Marije i Ahmeta, kada su oboje rekli svoje verzije priče.

 

Ahmet je negirao sve što je Marija tvrdila, a nakon njegovog izlaganja, Marija mu je odgovorila: ``Ne znam kako možeš da me gledaš u oči i lažeš!``.

 

- Ne bojim ga se u sudnici, ali bi ga se bojala da izađe na slobodu, započela je svoje potresno svjedočenje Marija Ferizović i nastavila dalje:

 

- Natjerao me je da priznam da ga varam, što sam i učinila iz straha, iako to ništa nije tačno. Sve povrede mi je on nanio. Da sam se bacila pod kola ne bih ovako izgledala. Najgore je što me je najstarija kćerka gledala kako me je tjerao da jedem izmet iz pelena, izjavila je Marija iznoseći jezive detalja svog zlostavljanja.

 

Branilac po službenoj dužnosti je predložio da Marinković bude pušten uz zabranu prilaska Mariji Ferizović, što je sudija odbio. Marija se priključila krivičnom gonjenju i tražila je odštetu. Pretres je zakazan za 2. mart, kada će biti saslušan sudski vještak.

 

Na prethodnom suđenju javnost je mogla da čuje prikaz užasne torture koju je optuženi priredio nevjenčanoj supruzi Mariji u toku tri septembarska dana za vrijeme kojih ju je držao zatočenu u stanu u Kaluđerici.

 

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Ahmet mučenje započeo nakon svađe zbog navodnog Marijinog nevjerstva. Marinković je suprugu tukao najprije šipkom od usisivača, koja se od siline udaraca iskrivila, pa je prebijanje nastavio pesnicama.

(Blic.rs/Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.