x

Jahić, Ibričić i Džeko plaćaju liječenje Elvedinu !

Nakon priče koja je potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu o teško oboljelom sedmogodišnjaku Elvedinu Deronjiću iz naselja Palanka kod Brčkog gotovo svi državljani su ostali bez komentara, te su unatoč teškoj finansijskoj krizi koja je zadesila našu državu poželjeli pomoći ovom dječaku.

Da još uvijek postoje dobri ljudi najbolji su dokaz naši fudbaleri, bh. zmajevi. Prvi koji nije ostao imun na priču o ovom dječaku jeste član bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije koji trenutno nastupa za turski Karabükspor. Riječ je o Sanelu Jahiću. 

Naime, nakon što je jedan od organizatora humanitarnog koncerta koji je planiran za 23. februar u Palanci objavio fotografiju bolesnog dječaka ubrzo mu je stigla poruka Mirze Čorbe, koji je inače brat Sanelove supruge Minele. U poruci je pisalo da Sanel Jahić želi pomoći Elvedinu Deronjiću, te je tražio broj žiro računa. Nakon samo nekoliko minuta istom tom organizatoru se javio i Sanel Jahić koji je rekao da će uplatiti novac za malog Elvedina.

- ``Ostao sam zbunjen, nisam mogao povjerovati u to što se dešava. Sanel mi je rekao da će kontaktirati sa Edinom Džekom i Senijadom Ibričićem. Nakon toga sam počeo plakati od sreće i uzbuđenja, jer znam kako je teško skupiti na ovom vremenu toliki novac. Sanel mi je rekao da će oni uplatiti sav novac koji je potreban za operaciju. Ovim putem želim se zahvaliti od svega srca Mirzi Čorbi, Sanelu Jahiću, Edinu Džeki i Senijadu Ibričiću, te svim humanim ljudima koji su pomogli u ovoj akciji.``- rekao je Suad Husejnović, jedan od organizatora humanitarne akcije. 

Inicijativom Sanela Jahića, troškove liječenja će uplatiti i Džeko i Ibričić. Jahić je naveo kako će njih trojica da se pobrinu za dječaka, te da uplate sve troškove liječenja. 

Podsjećanja radi, Elvedin vodi borbu za život: rođen je bez jednog bubrega, a drugi je otkazao. Uz to, dijagnosticiran mu je i tumor u stomaku, koji bi danas trebao biti odstranjen operacijom. Majka mu je umrla nekoliko mjeseci nakon što je rodila mrtvu bebu. Umjesto da se raduje sestri, nekoliko mjeseci kasnije tugovao je i za majkom. Teško bolestan, danas živi s ocem u trošnoj, neuslovnoj kući. Otac, fizički hendikepiran i nesposoban za rad, zarađuje od pastirskog posla. Nedovoljno da bi svome sinu priuštio bolji život i liječenje. Spas je u transplantaciji bubrega. Potrebno je najmanje 30.000 KM koje  Elvedinov otac Esed nema.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.