x

Jedna osoba smrtno stradala u požaru u Ustikolini!

U požaru koji je jutros oko 2 sata ujutro buknuo u njegovoj kući u Ustikolini, smrtno je stradao Murat T. (93). Plamen je primjećen kasno, pa su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice iz Goražda po dolasku mogli samo lokalizirati požar u kojem je objekat potpuno izgorio. 

Uviđajem je konstatirano da se vatra na ostatak kuće prenijela najvjerovatnije paljenjem ogrijeva, kojeg je dedo Murat sušio na svojoj peći. Preminuo je u snu. 

 

- Uviđajem je utvrđeno da je vjerovatno došlo do zapaljenja drva na šporetu. Vidi se je žarište požara bilo oko peći na čvrsto gorivo, koja je zajedno sa ležajem na kojem je spavao propala u podrum. Mrtvozornik, dr Reuf Moćević, konstatovao je smrt čiji je uzrok najvjerovatnije gušenje, jer se on nije pomjerao, niti pokušavao pobjeći – kazao nam je kantonalni tužitelj, Lazar Draško. 

 

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a BPK Goražde, a pratio ga je i jedan broj stanovnika Ustikoline, koje je pogodila vijest o tragičnoj smrti deda Murata, kojeg će pamtiti kao dobrog čovjeka, iako su njegovih više od devet decenija života obilježili uglavnom zlo i nesreća.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.