x

Juventus zakupio hotel u Napulju s maksimalnim osiguranjem!

Fudbaleri Juventusa u nedjelju navečer igraju u Napulju veliki derbi protiv Napolija u okviru 30. kola italijanske Serije A.

Navijači Napolija su ovaj meč čekali cijelu sezonu jer će se po prvi put nakon odlaska u Juventus na svoj nekadašnji stadion vratiti Gonzalo Higuain. Argentinski napadač je u ljeto prošle godine napustio Napulj, te je potpisao za Juve što su navijači Napolija protumačili kao najveću moguću izdaju.

 

Juventus će u svega četiri dana igrati dva meča na San Paolu. Prvi je na rasporedu u nedjelju u okviru Serije A, dok se naredni igra u srijedu kada je na programu revanš utakmica Kupa Italije.

 

Navijači Napolija najavili su pravi pakao za Higuaina od trenutka kada avion Stare dame sleti u Napulj. Juventus je odlučio poduzeti sve mjere kako bi zaštitio svog napadača. Stara dama je zakupila jedan hotel u Napulju u kojem će boraviti njihov tim četiri dana.

 

Juventus je zakupio cijeli hotel i u njemu će moći boraviti samo članovi ovog kluba, te osoblje hotela. Svima ostalima je zabranjen ulaz. Pored toga ekipu Juventusa će čuvati veliki broj policajaca i osiguranja kako ne bi došlo do nekog incidenta.

 

``Hotel će biti bukvalno zaključan sa maksimalnim osiguranjem jer je ovo jedna ozbiljna situacija. Dobili smo jasne instrukcije šta treba da uradimo i to ćemo ispoštovati. Privatnos i sigurnost je na prvom mjestu i želimo da sve prođe bez incidenta``, poručio je vlasnik hotela Vittorio Emanuele.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.