x

KARLEUŠA JE PROTIV VAKCINACIJE DJECE, POZIVA LJUDE DA SE POBUNE PROTIV TOGA: Diva izazvala buru na društvenim mrežama!

Stručnjaci sve oštrije upozoravaju da je u prvih pola godine procenat djece koja su primila vakcinu MMR manji nego u istom periodu prethodne godine. Srbija je ranije dostizala željeni cilj obuhvata od 95 odsto, ali da u posljednjih nekoliko godina ne dostiže taj cilj, posebno ne MMR vakcinom, protiv malih boginja, zauški i rubeola. 

Sve više roditelja odbija da vakciniše svoju djecu, a najlošija situacija je u regionu Novog Sada i Beograda, gdje je procenat vakcinisane djece tek nešto iznad 60 odsto.

 

Širom gradova s vremena na vrijeme osvanu plakati u kojima se roditelji pozivaju na potpisivanje peticije u vezi sa vakcinisanjem djece.

 

Antivakcinalni pokret naročito je aktivan na društvenim mrežama, a sada mu se pridružila i pop diva Jelena Karleuša i pozvala sve roditelje na pobunu.

 

- Pozivam milione ljudi koji me prate na društvenim mrežama da se POBUNE protiv obavezne vakcinacije djece! U svijetu nije obavezno! Tačka - napisala je pjevačica na svom nalogu na Tviteru i pokrenula veliku raspravu, ali i oprečne reakcije na društvenim mrežama.

(Espreso.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.