x

KRVAVI MASAKR U SOPOTU: Dragan ubio ljubavnicu, pa sebe! Prije zločina pozvao brata i rekao mu...

Motiv tragedije koja se sinoć dogodila u Stojniku kod Sopota, po svemu sudeći je ljubomora. Dragan N. (51), iz Ralje, ubio je Jasminu J. (53). Beživotna tijela pronađena su oko 18.15 časova. Kako Kurir saznaje, Jasmina mu je bila ljubavnica i viđali su se povremeno. Oboje imaju još po jedan brak i djecu. 

Međutim, posljednjih mjeseci počeli su da se svađaju, a sve je kulminiralo sinoćnjom tragedijom. Dragan je bio poznat lovac i, kako kažu mještani, dobar strijelac. Držao je kafanu u Ralji jedno vrijeme, a mještani pričaju da nije pravio probleme. Imao je i dozvolu za posjedovanje oružja...

 

- Jasmina je upucana u vrat, a potom pucao sebi u sljepoočnicu. Dragan je imao ženu i dvoje djece, a ljubavnica je živjela sama. Bio je vlasnik kafane ``Koliba preko puta``, a pretpostavlja se da su tu i počeli da se intenzivnije viđaju - kaže sagovornik Kurira, koji ih je poznavao.

 

Ubica je na lokalnom putu ``golfom`` došao do Jasmine. Ubrzo je počela žestoka rasprava, a Dragan je izvadio pištolj i hladnokrvno pucao Jasmini u vrat. Potom je prislonio oružje na sljepoočnicu i presudio sebi. Oboje su preminuli na licu mjesta.

 

Zanimjljivo je to da je Draganov brat naslutio tragediju, ali nije uspio da spriječi brata da počini krvavi pir.

 

- Neposredno pred masakr Dragan je pozvao brata i rekao mu: Dođi po auto, neće mi više trebati. Brat je znao da je u svađi sa Jasminom i naslutio je šta će se dogoditi. Pokušao je da pronađe Dragana, ali sve je bilo uzalud - kažu na licu mjesta.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.