x

Kad luksuz postane još luksuzniji!

Bentayga je prvi SUV kojeg je napravio Bentley, a mišljenja oko njega su podijeljena. Barem nitko ne raspravlja kad je u pitanju luksuz ovog automobila, a Mulliner edicija koja će biti predstavljena na salonu automobila u Ženevi zasigurno će privući one koji vole nivo više od običnog luksuza.

Novi Bentley Bentayga Mulliner je izradila njihova “kućna” divizija koja ima zadaću ionako luksuzne i otmjene automobile pretvoriti u vodeće modele na tržištu. Ovaj put su odlučili dodatno naglasiti moć i raskoš Bentayge kako bi igrao ulogu vodećeg modela u ovom segmentu. Dakle, ako ste mislili da je obični Bentayga dovoljno raskošan, bolje razmislite opet jer Bentley uvijek daje još prostora za više luksuza.

 

Krenimo najprije s vanjskim izgledom. Ekskluzivne mogućnosti uključuju dvo-tonsku boju, jedinstvene 22″ aluminijske naplatke te svijetlo kromirani branik ispod rešetke. Najveće razlike nalaze se u kabini, gdje je Mulliner savršeno kombinirao moderni i tradicionalni dizajn. Unutrašnjost također najviše ističu dva tona boja. Stražnja sjedala su u drugačijoj boji od prednjih, a kupcima će biti na raspolaganju sedam različitih kombinacija.

 

Presvlake su ručno šivane, a završene su jedinstvenim uzorkom i kontrastnim šavovima. Tu je i novi Ombre Burr furnir od oraha ekskluzivno za ovo izdanje te ima posebni prijelaz drveta od crne do Burr oraha kao i furnir omota oko cijele kabine, uključujući i posebnu ploču od furnira na središnjoj konzoli.

 

Ostale stvari za “razmažene” uključuju najkvalitetniji audio sustav u klasi kojeg krasi 20 zvučnika s pojačalom od 1 950 W i 21 kanalom, zatim ambijentalna rasvjeta koja dolazi sa šest opcija te čak integrirani hladnjak u stražnjoj središnjoj konzoli kako se šampanjac slučajno ne bi ohladio.

 

Snaga dolazi iz 6,0 litrenog W12 motora koji raspolaže sa 600 KS i 900 Nm okretnog momenta. To mu omogućava da ubrza do stotke za 4,1 sekundu te dalje nastavlja skroz do maksimalnih 301 km/h. Novi Bentayga Mulliner proizvodit će se u vrlo ograničenom broju s obzirom na ručno izrađene materijale u svojoj unutrašnjosti. Narudžbe počinju ovog proljeća, a jedan primjerak će zablistati u Ženevi kao dokaz što kupci mogu očekivati.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.