x

Kada sam saznao da mi je otac masovni ubica sve se srušilo!

Dok je bio dijete, Matthew Roberts nije ni slutio ko je njegov biološki otac. Nije ni znao da je usvojen, a kamoli da bi mogao biti sin jednog od najbrutalnijih serijskih ubojica svih vremena. Matthew Roberts (48) je odrastao u skladnoj porodici. Žena koja ga je posvojila je Šveđanka, a muž Nijemac. Matthew je mislio da je njihovo biološko dijete sve dok mu starija sestra nije rekla da je posvojen.

Matthew je tada pohađao peti razred osnovne škole. Bio je potpuno šokiran. Suočio je roditelje s istinom koji su mu tada priznali da je posvojen, ali su i dalje krili da znaju ko su mu roditelji... 

 

- Pomirio sam se s tim, nisam ni htio znati ko su mi biološki roditelji niti sam htio stupiti u kontakt - rekao je Matthew.

 

Kada je napunio 25 godina Matthew se zaručio. Njegovu zaručnicu Ginu je zanimalo ko su mu roditelji pa su oboje iz znatiželje počeli istraživati.

 

Najviše ih je zanimalo radi njihove buduće djece. Nakon četiri godine Matthew je uspio kontaktirati svoju biološku majku.

 

- Pričao sam sa socijalnom radnicom koja je radila u vrijeme mog posvajanja. Pokušala me upozoriti da mi je majka imala psihičkih problema, ali zapravo mi nije smjela ništa reći -  ispričao je Matthew.

 

Dobio je njen kontakt i poslao joj mail.

 

 - Činila mi se sasvim normalna. Pričala je o svojim mačkama i vrtlarenju. Mislio sam da je nekakav hippi. Nakon nekog vremena je postalo očito da ima mentalnih problema i da se stanje pogoršavalo što bi duže pričala.

 

Pitao sam je i za oca... - rekao je Matthew.

 

Njegova majka, čiji podaci nikada nisu objavljeni iz sigurnosnih razloga, je iz malog mjesta u državi Wisconsin.

 

Tamo je upoznala Charlesa Mansona. On je navodno bio zaljubljen u nju, ali su druge djevojke koje su pratile Mansona bile ljubomorne na nju pa ju je Manson ostavio.

 

Usvojitelji su mu promijenili i ime. Matthew je saznao da mu je ime trebalo biti Lawrence Alexander, ali da su ga usvojitelji promijenili.

 

 - Majka mi je rekla da ju je Manson silovao i da je bila drogirana. Rekla mi je i da je bilo više ljudi uključeno u orgije. Kasnije je rekla da je ipak možda zamijenila `mušku snagu s agresijom`.

 

Također je rekla da je bila dio hippy pokreta šezdesetih godina. Pa je onda opet promijenila mišljenje i rekla da nije sigurna je li spavala s Mansonom - rekao je Matthew.

 

 - A onda sam se pogledao u ogledalo i izgledao sam sam sebi kao Mansonov blizanac - dodao je.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.