Kako baš svaki put savršeno ispeći sočna pileća prsa!
Ako mislite da su pečena pileća prsa najdosadnija stvar na svijetu, varate se. Postoji jednostavan način da baš svaki put dobijete mekana i sočna prsa.
Potrebni sastojci:
2 komada pilećih prsa bez kosti i kože
sol i svježe mljeven biber
1/4 šoljice brašna
čajna žličica nasjeckanog svježeg začinskog bilja po želji
maslinovo ulje
pola čajne kašike maslaca
Priprema
Lagano izlupajte pileća prsa tako da budu jednake debljine. Blago posolite i popaprite.
Izmiješajte začinsko bolje sa solju, paprom i brašnom i u tu smjesu lagano uvaljajte prsa.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte maslinovo ulje i maslac. Na tavicu zatim dodajte prsa i pecite ih po minutu sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Potom smanjite vatru i poklopite tavicu te pustite da se na nižoj temperaturi kuha desetak minuta. No nikako nemojte podizati poklopac da biste provjerili meso.
Nakon deset minuta ugasite vatru i ostavite piletinu još deset minuta u poklopljenoj tavi i tek tada možete maknuti poklopac te uživati u savršeno sočnim i mekanim prsima.
Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.