x

Kako da izgledate savršeno?!

Uz pomoć ovih 9 savjeta izgledajte bolje nego ikada.

Najbolja hrana i piće za najbolji izgled 

 

Vaše tijelo je kao mašina: ako je punite gorivom visokog kvaliteta, ona će raditi punim pogonom, a vaš sjajan izgled kože, kose, noktiju i svekupan utisak biće evidentan. Ne postoji nikakva čarobna formula: samo se potrudite da jedete dovoljno proteina (riba i piletina), povrća i voća, a nemojte da zaboravite da se hidrirate adekvatno i da pijete 8 čaša vode dnevno.

 

Budite svjesni vaših mana 

 

Ako poznajte slabe tačke i mane vaše figure, lakše ćete moći da ih sakrijete. Na primjer, ako imate stomačić, birajte širu garderobu, koja će ga prikriti. Ili ukoliko želite da postignete izduženu figuru tijela, birajte uže pantalone i farmerice. Sa druge strane, iskusan berberin će moći da odvuče pažnju sa vaše proćelave glave zanimljivom bradom ili brkovima.

 

Ulažite u klasične odjevne komade 

 

Postoje dva glavna razloga zašto su klasični odjevni komadi okosnica svakog stilizovanog muškog garderobera: kolekcija klasične garderobe, poput, teget odjela ili blejzera, bele košulje, tamnog džinsa ili kardigana u neutralnoj boji, uvijek će vas predstaviti elegantnim, bez imalo napora, a drugi razlog je što ćete, dodavanjem trendi detalja u vaš klasični stil, osvježiti vaš izgled, a pritom ostaviti perfektan utisak.

 

Odaberite bradu i frizuru koja odgovara vašem obliku lica

 

Prava frizura i brada mogu da budu efektan detalj na vašem licu, ukoliko su adekvatno prilagođeni obliku vašeg lica. Na primjer, licu kvadratnog oblika najbolje pristaju kratke ili frizure srednje dužine, kao i različite  varijante brade. Konsultujte sa sa vašim frizerom i berberinom, kako biste mogli da sakrijete visoko čelo. Kada odaberete odgovarajuću bradu i frizuru, održavajte ih i njegujte odgovarajućim preparatima i kvalitetnim brijačima.

 

Njega kože je najbitnija 

 

Prije svega, morate da otkrijete kojem tipu kože pripadate, a potom treba da kupite odgovarajuće proizvode. Muškarci sa masnom kožom ili kožom koja je sklona nastanku akni, trebalo bi da koriste tonik, koji sadrži koncentraciju salicilne kiseline od 2 procenta, dok momci koji imaju suvu kožu treba da potraže sredstvo sa kremastom teksturom. Svaki muškarac bi trebalo da ima odgovarajuću hidratantnu kremu, kremu za predio oko očiju i kremu za sunčanje.

 

Zdravlje usne duplje 

 

Njega i zdravlje vaše usne duplje mnogo utiče na celokupni utisak. Perite zube redovno i ispravno. Redovno mijenjajte četkicu za zube i koristite konac, a zubara posjećujte dva puta godišnje radi kontrole. Njegujte i usne labelom ili balazmom za usne.

 

Vojnički stav 

 

Kada stojite uspravno, ispravljenih leđa automatski izgledate mršavije, a ostavljate utisak samopouzdane osobe.

 

Vježbajte nekoliko sati prije izlaska

 

Kada imate važan sastanak ili dejt, a želite da izgledate najbolje, trenirajte i dobro se oznojite nekoliko sati prije izlaska iz kuće. Idealno bi bilo da kombinujete kardio trening sa vježbama balansa i ravnoteže, koncentrišući se na ponavljanje sesija i angažovanju velikih grupa mišića, jer će na taj način vaši mišići izgledati ultra zategnuto narednih nekoliko sati. Vježbanje će vam, takođe, povećati samopouzdanje, a vašoj koži daće zdrav sjaj.

 

Uklonite suvišne dlačice 

 

Dlačice iz nosa ili uva zaseniče vaš moderan autfit, pa provjerite ove regije prije velikog dejta i uklonite suvišne dlačice.  

 

Izvor: kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.